Smartphones (250-500 euro)

Google Pixel 4a

Google Pixel 4a
10 december 2020 om 00:09
Laatste update: 12 februari 2021 om 10:01

De Google Pixel 4a is het best gelukte Pixel-toestel tot nu toe: simpel maar compleet voor een toegankelijke prijs.

De Pixel-lijn van Google blijft een beetje vreemd. Het biedt de telefoons met de meest pure Android-ervaring, waar liefhebbers terecht bij zweren. Updates komen altijd als eerste binnen, en gebruikers profiteren van de uitstekende camerasoftware van Google, die uit hele normale camera's uitstekende foto's toveren.

Al die dingen gelden voor de Pixel 4a, die in tegenstelling tot zijn voorgangers veel minder in het oog springende nadelen kent. Dat begint bij het scherm, dat nu eindelijk eens geen enorme randen of vreemd gevormde inkepingen heeft. Het 5,8 inch oledscherm heeft een lekker formaat en kijkt geweldig.

De Pixel 4a draait op een zeer capabele Qualcomm Snapdragon 730G-chip. Niet de snelste chip uit de stal van Qualcomm, maar eigenlijk snel genoeg voor nagenoeg alles wat je met een smartphone doet, zeker op dit moment. De 6GB werkgeheugen helpen bij het paraat houden van veel apps, en de 128GB opslagruimte is bovengemiddeld en erg welkom.

De Pixel 4a heeft één cameralens, inmiddels bijna een unicum. Google gaat echter voor kwaliteit boven kwantiteit: de Pixel 4a tovert met die ene lens betere foto's tevoorschijn in vrijwel alle omstandigheden dan alle andere smartphones in zijn klasse, en soms daarboven. Wie de beste fotocamera in een smartphone voor de laagste prijs wil, hoeft niet verder te kijken dan de Pixel 4a. We schrijven bewust fotocamera: de videoprestaties van de 4a zijn niet denderend.

Grootste minpunt van de Pixel 4a is de accu, die met een capaciteit van 3140mAh flink kleiner is dan veel concurrenten, tot wel 50 procent kleiner. De telefoon is ook wat zuiniger, maar bijladen zal in veel gevallen nodig zijn. Gelukkig is er ondersteuning voor 18W-snelladen: niet de hoogste snelheid, maar door de lage capaciteit van de accu voldoende. Draadloos laden ontbreekt helaas.

De Pixel 4a is er in zwart. De introductieprijs van de Google Pixel 4a is 419 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Beste foto's in zijn klasse
  • Fraai scherm
  • Prima chip
  • Pure Android
  • Snelle updates
  • Kleine accu
  • Geen draadloos laden
  • Opslag niet uitbreidbaar
  • Geen 5G

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Lees meer over:

Deel via