Smartphones (500-750 euro)

OnePlus 8T

OnePlus 8T
10 december 2020 om 00:45
Laatste update: 12 februari 2021 om 09:54

De 8T is op dit moment de beste OnePlus die je kan kopen: 120Hz-oledscherm, snelle chip en fijne Android-skin.

OnePlus heeft een lang verleden als uitdager, met telefoons die voor iets minder net zoveel bieden als de duurste premium-toestellen. Met zijn Pro-toestellen neemt OnePlus tegenwoordig ook de vlucht omhoog, maar met de 8T speelt de telefoonmaker op bekend terrein: 599 euro, maar toch heel compleet.

Zo heeft de OnePlus 8T een prettig 6,55 inch 120Hz-oledscherm. Helder, kleurrijk en door de hoge verversingssnelheid oogt en bedient alles op de telefoon erg soepel. De Qualcomm Snapdragon 865-chip in de 8T is één van de snelste Android-chips van het moment, en met 8GB werkgeheugen is de 8T ronduit snel te noemen.

OnePlus biedt al jaren één van de fijnste Android-skins los van het standaarduiterlijk van Google, dat maar weinig mensen ooit zien. De camera's van de 8T doen op papier onder voor die van de duurdere OnePlus 8 Pr, maar in de praktijk merk je daar in de meeste situaties zo goed als niks van. De 8T heeft een 48 megapixel hoofdcamera, met daarnaast een prima 16 megapixel ultragroothoeklens, een dieptesensor en een 5 megapixel macrolens.

De 128GB opslagruimte van de 8T is voldoende voor de meesten, maar niet uitbreidbaar. De 4500mAh-accu van de 8T is voldoende om een hele dag mee door te komen. Lukt dat toch niet, gaat bijtanken razendsnel door de 65W-snellader. Draadloos opladen kan dan helaas weer niet, en de OnePlus 8T is ook niet officieel waterdicht. Officieus wel; OnePlus vindt de certificering te duur. De 8T is OnePlus in topvorm: topspecs voor een scherpe prijs.

De 8T is er in zilver en groen. De introductieprijs van de OnePlus 8T is 599 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Heerlijk scherm
  • Rappe chip
  • Snelle snellader
  • Niet officieel waterdicht
  • Geen draadloos laden
  • Niet de allerbeste camera’s

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Lees meer over:

Deel via