Smartphones (250-500 euro)

OnePlus Nord

OnePlus Nord
10 december 2020 om 00:29
Laatste update: 12 februari 2021 om 10:00

OnePlus heeft zijn goedkoopste telefoon in vier jaar tijd gepresenteerd. De OnePlus Nord heeft zes camera’s, een 90 hz oled-scherm en 5G, maar niet de snelste chip.

In de beginjaren stond OnePlus bekend als budgetspeler met goede specs, maar sinds het bedrijf het gat dichtte met de high-end smartphones, stegen ook de prijzen van de OnePlus-telefoons. Dinsdagmiddag heeft het bedrijf een nieuw midrange toestel gepresenteerd, de OnePlus Nord, waarmee het terugkeert naar de scherpe prijzen.

Scherm

De OnePlus Nord lijkt veel op de OnePlus 8, die eerder dit jaar verscheen en iets mindere specs heeft als de high-end OnePlus 8 Pro. Net zoals de OnePlus 8 heeft de Nord een full-hd oled-scherm met 90 hertz, oftewel 90 verversingen per seconde. De standaard bij telefoons van die prijsklasse is 60 hertz. Ook de iPhone heeft nog alleen 60 hertz-modellen.

Niet de snelste chip

De grootste knieval voor de scherpe prijs maakt OnePlus door een Snapdragon 765-chip erin te stoppen in plaats van de 865-versie, die je in de meeste Android-toppers ziet.

De 765-chip presteert ongeveer een derde minder dan de 865, maar de vraag is in hoeverre de gebruiker dat gaat merken.

Zes camera’s

De Nord heeft dezelfde 48 megapixel-hoofdcamera als de OnePlus 8 en daarmee is deze wel iets minder dan de OnePlus 8 Pro. Ook heeft de telefoon een ultrawide-lens, macrolens en een dieptelens, bedoeld voor de portretmodus. Als selfiecamera heeft de Nord een 32 megapixel lens en een ultrawide lens voor groepsselfies.

De OnePlus Nord is er in grijs en blauw. De introductieprijs van de OnePlus Nord 399 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Fijn 90Hz-scherm
  • Prima hoofdcamera
  • 5G
  • Snelladen
  • Niet officieel waterdicht
  • Geen draadloos laden
  • Te veel gimmick-camera's

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Lees meer over:

Deel via