gmail storing foutmelding mail versturen e-mail komt niet aan
Gmail-storing

Grote storing bij Gmail inmiddels verholpen

15 december 2020 om 22:59
Laatste update: 16 december 2020 om 00:31

De e-maildienst Gmail van Google kampte gisteravond voor de tweede keer deze week met een grote storing. Om 00.50 uur meldde Google dat de storing voor alle gebruikers verholpen was.

Sinds half 10 gisteravond stroomden er meldingen over de problemen bij Gmail binnen bij DownDetector en op sociale media. Veel van de klachten gingen over e-mails naar Gmail-adressen die niet aankwamen. De e-maildienst van Google gaf ten onrechte als foutmeldingen terug dat e-mailadressen niet zouden bestaan. Ook werd er massaal geklaagd over mailtjes die vanuit Gmail-adressen niet werden verstuurd.

Een woordvoerder van Google bevestigde de storing. Volgens het bedrijf had 'een aanzienlijk aantal gebruikers' last van de problemen. Inloggen op Gmail was nog wel gewoon mogelijk, maar gebruikers konden foutberichten zien of er deden zich 'andere onvoorziene situaties voor'. 

Volledig verholpen

De dienstverlening was even voor middernacht voor een deel van de Gmail-gebruikers weer hersteld. "Wij verwachten binnenkort een oplossing voor alle gebruikers", meldde Google. Rond 00.50 uur (Nederlandse tijd) was de storing volledig verholpen.

"We verontschuldigen ons voor het ongemak en bedanken jullie voor jullie geduld en ondersteuning", meldde Google. "Wees er van verzekerd dat de betrouwbaarheid van onze systemen topprioriteit is bij Google en we maken continu verbeteringen om onze systemen sterker te maken."

Het bedrijf roept mensen die nog storingen ondervinden op zich bij het Help Center te melden.

Maandag ook storing bij Google-diensten

Maandag werden meerdere Google-diensten, naast Gmail ook de zoekmachine en YouTube, al getroffen door een grote wereldwijde storing. Die problemen waren toen binnen een uur opgelost.

Kijk ook: review nieuwe Chromecast