© Microsoft

Microsoft belooft oplossing voor problemen nieuwe Xbox-controller
Xbox Series X

Microsoft belooft oplossing voor problemen nieuwe Xbox-controller

6 januari 2021 om 10:59
Laatste update: 6 januari 2021 om 10:59

De controller van de nieuwe Xbox Series X en S verliest in sommige gevallen zijn verbinding. Microsoft belooft nu een oplossing.

Op het Microsoft-forum klagen gebruikers over de verbindingsproblemen op een inmiddels ruim 40-pagina's tellend bericht. Microsoft onderkent tegenover The Verge nu dat er bij sommige gebruikers inderdaad problemen zijn, en belooft een update voor de controller.

De klachten hebben betrekking op de nieuwe controller die bij de Xbox Series X en S zit, maar ook los te koop is. De controller is ook te gebruiken met de Xbox One en pc, en ook daar melden sommige gebruikers dat de verbinding plots wegvalt. Dat zou gebeuren bij verschillende games, zoals Assassin's Creed Valhalla en Call of Duty: Black Ops Cold War.

Het is niet duidelijk hoeveel gebruikers last hebben van de problemen. Ruim 1750 gebruikers hebben op het betreffende klachtenforum van Microsoft aangegeven dezelfde problemen te hebben. Gebruikers wordt aangeraden de firmware van hun controller te updaten, uitgelegd op een supportpagina.

Xbox Series X: de grote comeback van de Xbox?