ajax edivisie eredivisie game fifa 21 fifa21
FIFA 21-kampioen

Ajax heeft schaal binnen: kampioen in eredivisie voor gamers

6 januari 2021 om 23:46
Laatste update: 6 januari 2021 om 23:46

Ajax is de nieuwe kampioen van de eDivisie, de competitie van de eredivisieclubs in voetbalgame FIFA 21. Ajax-gamers Dani Hagebeuk en Tjardo Paliama wonnen naast de kampioensschaal ook 25.000 euro. 

Het Ajax-duo Hagebeuk en Paliama wonnen woensdagavond laat de finaledag van de FIFA 21-competitie eDivisie, nadat ze al als eerste eindigden in het reguliere seizoen. Ze versloegen woensdagavond Renzo Oemrawsingh en Levi de Weerd van Vitesse in de finale. 

Op het hoogtepunt keken 40.000 YouTube-kijkers naar het FIFA-duel tussen Ajax en Vitesse. Onder de overige zeven finalisten werd een bedrag van 25.000 euro verdeeld.

"Dat we vorig jaar nét naast de titel grepen, maakt deze winst des te mooier", zei Hagebeuk. Ajax verloor vorig jaar de finale van PEC Zwolle. 

Begin maart start alweer het volgende eDivisie-seizoen, die eindigt met de finale in mei.  

Door het coronavirus zitten de voetbalgamers niet meer recht tegenover elkaar tijdens de wedstrijden van de Edivisie. Ze blijven noodgedwongen thuis, of zitten in het stadion van hun club. Alle wedstrijden gebeuren online.

PlayStation en Xbox 

Elke Eredivisieclub heeft twee gamers onder contract voor de eDivisie. Een van hen speelt de populaire voetbalgame FIFA 21 op een Xbox, de ander op een PlayStation. Zij spelen tegelijk tegen dezelfde tegenstander. De scores worden bij elkaar opgeteld en dat is de einduitslag van een duel.

De gamers kunnen elke beschikbare speler in FIFA 21 opstellen. Het is dus mogelijk om Lionel Messi en Cristiano Ronaldo samen in het shirt van PEC Zwolle te zien.

De vier gamers in de eDivisie-finale krijgen ook een plek in de voorselectie van het nieuwe Nederlands game-elftal, genaamd E_Oranje.