Poortloze smartphone

Xiaomi toont nieuwe telefoon zonder poorten

xiaomi telefoon scherm randen poortloos zonder poorten
5 februari 2021 om 13:41
Laatste update: 5 februari 2021 om 18:00

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft een conceptversie van een nieuwe smartphone laten zien met een scherm dat gebogen doorloopt over alle vier de zijkanten. Op de telefoon zitten geen knopjes of aansluitpoorten.

De nieuwe concepttelefoon heeft volgens Xiaomi een 'quad-curved waterfall display': een scherm dat om alle vier randen heen buigt, behalve bij de hoeken. Hierdoor is een telefoon mogelijk zonder aansluitpoorten of knoppen aan de zijkanten, zegt Xiaomi, momenteel de nummer 3 op de wereldwijde smartphonemarkt.

De functies van knoppen en poorten wil Xiaomi in de telefoon vervangen door onder meer draadloos opladen, drukgevoelige sensoren en een eSIM. Ook zit de selfiecamera verwerkt onder het scherm. Het Chinese bedrijf noemt dit 'een visionair maar intuïtief apparaat'.

Glas polijsten

De gebogen randen van het glazen scherm vereisen volgens Xiaomi allerlei nieuwe technieken om het glas te polijsten. 

Wanneer zo'n telefoon met een 'quad-curved waterfall display' op de markt komt, heeft het bedrijf nog niet gezegd. 

Ook poortloze iPhone?

Meerdere telefoonfabrikanten werken aan smartphones die bijna alleen uit scherm lijken te bestaan en die geen knoppen en poorten meer hebben. Ook Apple zou bezig zijn met een poortloze iPhone. Volgens geruchten zou de 'iPhone 13' van later dit jaar al poortloos kunnen zijn.  

Welke smartphone heeft de beste camera?