Problemen PlayStation 5-controller leiden tot rechtszaak in VS
Driftproblemen

Problemen PlayStation 5-controller leiden tot rechtszaak in VS

16-02-2021 10:19 Laatste update: 10:19

Een Amerikaans advocatenkantoor is een rechtsaak begonnen tegen Sony, omdat veel PlayStation 5-gebruikers problemen blijken te hebben met hun controller.

De collectieve aanklacht werd op 12 februari door het advocatenkantoor bij de rechtbank ingediend, meldt Gamesindustry.biz.

Eerder zochten de advocaten al consumenten die problemen hebben met de controller van hun PlayStation 5. Blijkbaar zijn er genoeg klachten binnengekomen om een collectieve aanklacht tegen Sony te doen.

Het gaat om zogenoemde driftproblemen met de DualSense-controller van de PlayStation 5, die in november op de markt kwam. De controller beweegt personages op het scherm zonder dat de joysticks worden aangeraakt. De problemen 'raken de kernfunctionaliteit van de DualSense-controller', zeggen de advocaten van het kantoor Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith.

'Opties reparatie mager'

Sony is volgens de advocaten op de hoogte van de problemen. Mogelijkheden voor reparatie zijn echter 'mager', en Sony wordt beschuldig van het 'achterhouden van informatie voor consumenten'. De aanklagers eisen een geldelijke vergoeding voor de geleden schade.

Het kantoor is bekend met dergelijke rechtszaken. Eerder startte het een rechtszaak tegen Nintendo, om driftproblemen met spelcomputer Nintendo Switch. De Europese Unie kreeg onlangs van Europese consumentenorganisaties de oproep om Nintendo te dwingen iets te doen aan de problemen.

Review: PlayStation 5