© Razer

Razer onthult slimme computerbril met ingebouwde speakers
Razer Anzu

Razer onthult slimme computerbril met ingebouwde speakers

5 maart 2021 om 14:15
Laatste update: 5 maart 2021 om 14:15

Computermaker Razer heeft zijn eerste slimme bril onthuld. Zonder virtual of augmented reality, maar wel met blauwlichtfilter tegen vermoeide ogen en ingebouwde speakers.

De slimme bril van Razer valt in dezelfde categorie als slimme brillen van Bose en Amazon. Het gaat om een relatief normaal ogend montuur, met ingebouwde speakers en microfoon. De Razer Anzu kan zowel met spraak als aanrakingen op de pootjes worden bediend. De bril is met zowel rond als hoekig ontwerp, beide in twee formaten.

De bril wordt via bluetooth 5.1 met een smartphone gekoppeld. Muziek en telefoongesprekken hoort de gebruiker via 16 millimeter-speakers die boven de oren zitten. De bril heeft een accuduur van 5 uur, en weegt met de standaardglazen 48 gram.

De Razer Anzu wordt geleverd met twee sets lenzen: transparante glazen met een 35 procent blauwlichtfilter tegen vermoeide ogen achter de computer, en gepolariseerde zonnebrilglazen. Er zijn ook glazen op sterkte in het montuur te zetten. De Razer Anzu is te bestellen voor 210 euro.

Bekijk ook: