NS laat je via Clubhouse meeluisteren met 'treingesprekken'
Avondspits

NS laat je via Clubhouse meeluisteren met 'treingesprekken'

09-03-2021 08:30 Laatste update: 10:49

Op de praat-app Clubhouse kun je deze week naar fictieve gesprekken in de trein luisteren. Het is een gebaar van de NS richting mensen die normaal met de trein zouden reizen maar nu thuis moeten blijven.

'De Avondspits' is tot en met vrijdag 12 maart tussen 17.30 en 17.50 te beluisteren op de app Clubhouse. De scenario’s, geschreven door Oscar Kocken en Daan Windhorst, kunnen grappig, spannend, liefdevol of dramatisch zijn, net als het echte leven in de trein. Op basis van de verhalen voeren acteurs Jiles Flinterman, Boris van Bommel, Victorine Plante en Henke Tuinstra geïmproviseerde gesprekken.

"Door corona hebben we minder contact met onbekenden", zegt de NS, "onder meer doordat mensen haast niet meer met de trein gaan." Met de Avondspits wil de NS toevallige interacties, of het per ongeluk opvangen van een gesprek in de coupé, nabootsen. Zo kan je volgens de NS toch nog een inkijkje in andermans leven krijgen.

Clubhouse bestaat sinds april 2020, maar pas sinds enkele weken groeit het nieuwe sociale medium snel. Op de app kunnen mensen in rooms live met elkaar praten, alleen in audio. Communiceren met berichten of video is met Clubhouse niet mogelijk.  

Clubhouse is momenteel nog alleen beschikbaar voor iPhone-gebruikers en aanmelden kan nog alleen op uitnodiging van bestaande gebruikers. De makers van Clubhouse komen binnenkort met de Android-app.