Apple opent grote locatie in München voor ontwikkelen 5G-techniek
Apple

Apple opent grote locatie in München voor ontwikkelen 5G-techniek

10-03-2021 10:48 Laatste update: 11:35

Apple investeert de komende drie jaar ruim 1 miljard euro in een nieuwe locatie in München, waar het bedrijf onder meer nieuwe technologie voor 5G ontwikkelt.

De nieuwe investering van Apple betreft zijn European Silicon Design Center in de Duitse stad. München is nu al het grootste technisch knooppunt van Apple in Europa. In de stad werken bijna 1500 mensen voor het bedrijf aan onder andere processors en draadloze technologie.

"Ik verwacht veel van onze technici in München", zegt Tim Cook, de topman van Apple. "Ze gaan onderzoeken wat er nog meer mogelijk is met 5G-technologie en storten zich ook op nieuwe technologieën die verdere verbeteringen met zich meebrengen voor prestaties, snelheid en connectiviteit."

Eigen 5G-modems in iPhones

Apple ontwikkelt steeds meer eigen technologie voor chips, zodat het minder afhankelijk is van chipfabrikanten als Qualcomm en Intel. De iPhone-bouwer zou ook eigen 5G-modems voor de iPhone willen maken. Eerder nam Apple al de modemtak van Intel over.

Apple werkt ook al aan de 5G-opvolger 6G. Die mobiele technologie moet nog sneller worden en moet rond 2030 beschikbaar komen.

Duitse tech-industrie

Het nieuwe Apple-gebouw in München moet onderdak bieden aan het groeiende aantal medewerkers van het bedrijf in de Duitse stad. De verhuizing staat gepland voor het einde van 2022. Het gebouw zal net als de andere kantoren van Apple volledig op hernieuwbare energie draaien. Apple is al sinds 1981 actief in de Beierse hoofdstad. In totaal heeft het bedrijf 4000 medewerkers in Duitsland.

Apple zegt dat het de afgelopen vijf jaar meer dan 15 miljard euro heeft geïnvesteerd bij meer dan 700 Duitse bedrijven. Het gaat onder meer om chipfabrikant Infineon, batterijbedrijf Varta en chemiebedrijf DELO.

Wat is Apple van plan dit jaar?