'Nintendo Switch krijgt nog dit jaar nieuwe Nvidia-chip voor 4K'
Vernieuwd model

'Nintendo Switch krijgt nog dit jaar nieuwe Nvidia-chip voor 4K'

23-03-2021 08:29 Laatste update: 08:38

De Nintendo Switch zou nog dit jaar worden vernieuwd met een Nvidia-chip waardoor de spelcomputer voor het eerst games in 4K-resolutie kan tonen.

De vernieuwde Nintendo Switch zou voor de feestdagen eind dit jaar op de markt komen, meldt Bloomberg op basis van ingewijden. De nieuwe Nvidia-chip in de Switch biedt ondersteuning voor de technologie Deep Learning Super Sampling (DLSS). Kunstmatige intelligentie wordt dan gebruikt om op een efficiëntere manier graphics in een hoge resolutie te tonen.

De huidige Nintendo Switch toont beelden in maximaal 1080p-resolutie als het apparaat op een tv is aangesloten. De concurrerende PlayStation 5 en Xbox Series X/S tonen games inmiddels in de vier keer hogere 4K-resolutie.

De Switch is een stuk kleiner dan die spelcomputers, en moet het dus hebben van een efficiënte oplossing. Om gebruik te maken van DLSS moeten games wel aangepast worden, waardoor vermoedelijk vooral nieuwe games in 4K speelbaar zullen zijn.

Eerder meldde Bloomberg al de komst van een vernieuwde Switch, voorzien van een oled-scherm. Dat 7-inch scherm is iets groter dan het lcd-scherm in de huidige Switch, en belooft ook vollere kleuren en een hoger contrast. De schermresolutie van het apparaat als het los van een tv wordt gebruikt blijft gelijk aan het huidige model: 720p.

Analisten denken dat de vernieuwde Switch 50 tot 100 dollar duurder zal worden dan het huidige model, dat sinds de introductie in 2017 onveranderd 299 dollar kost; in Nederland 329 euro.

Bekijk ook: