Kia komt met GT-versie elektrische EV6 met 510 km bereik
Elektrische auto's

Kia komt met GT-versie elektrische EV6 met 510 km bereik

30-03-2021 12:11 Laatste update: 12:48

Kia heeft vandaag alle versies van de nieuwe elektrische auto EV6 aangekondigd, waaronder de EV6 GT. De elektrische crossover-SUV heeft een actieradius tot 510 kilometer en komt dit najaar op de markt.

Kia gebruikt voor de nieuwe EV6 het Electric-Global Modular Platform (E-GMP) van moederbedrijf Hyundai. De nieuwe Kia-auto komt grotendeels overheen met de recent onthulde Ioniq 5, die ook is gebouwd op het E-GMP-platform. Kia heeft de EV6 wel onder meer een eigen uiterlijk gegeven.

De Kia EV6 biedt keuze uit twee accu-opties (77 kWu en 58 kWu) en vierwielaandrijving met twee motoren of achterwielaandrijving met één motor. De versie met de grootste actieradius moet volgens de WLTP-cyclus het 510 kilometer volhouden op één acculading. Opladen is mogelijk tot 350 kW. De batterij is dan van 10 tot 80 procent op te laden in 18 minuten. De EV6 ondersteunt bidirectioneel opladen, waardoor de auto ook stroom kan teruggeven aan het elektriciteitsnet. 

De GT-versie van de EV6 trekt op van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden en de maximumsnelheid bedraagt 260 km/u.

De EV6 is vanaf de tweede helft van dit jaar verkrijgbaar. De prijs heeft Kia nog niet bekendgemaakt. 

Geruchten over Apple Car

In februari waren er nog geruchten dat Kia gesprekken voerde met Apple. De fabrikant zou de fabricage van een toekomstige, zelfrijdende Apple-auto voor zijn rekening nemen. Ook zouden Apple en de automaker kijken naar een elektrisch 'last mile'-voertuig, om bijvoorbeeld de afstand tussen station en kantoor te overbruggen.

Kia-moederbedrijf Hyundai ontkende later dat er momenteel gesprekken met Apple worden gevoerd over de ontwikkeling van een zelfrijdende auto.