© Apple/VanMoof

apple e-bike vanmoof tracking find my iphone app elektrische fiets
Find My voor VanMoof

E-bikes VanMoof terug te vinden met Apples Find My-tracker

7 april om 17:59
Laatste update: 8 april om 07:47

De Nederlandse e-bikefabrikant VanMoof en verschillende andere technologiebedrijven kunnen vanaf nu gebruik gaan maken van Apples Find My-app.

Met Find My kunnen gebruikers gemakkelijk hun Apple-apparaten terugvinden. Apple stelt de app nu open, zodat andere fabrikanten de technologie in hun producten kunnen verwerken.

De VanMoof-ebikes S3 en X3 gaan gebruik maken van de Find My-dienst. Via de app is een fiets snel weer gevonden. Andere fabrikanten werken aan toepassingen voor oordopjes, rugzakken en andere voorwerpen.

De nieuwe versie van Find My is te gebruiken op elk apparaat dat werkt met iOS vanaf versie 14.3.

Made for iPhone

Find My is onderdeel van het Made for iPhone (MFi)-programma. Deelnemende bedrijven moeten bewijzen dat ze de privacy hoog in het vaandel hebben. Als hun toepassing is goedgekeurd, krijgen ze een speciale 'Werkt met Apple Find My'-badge.

AirTags

Er gaan al sinds 2019 geruchten rond over de ontwikkeling van AirTags, bluetooth-labels die je op voorwerpen kan plakken en die vindbaar zijn met Find My. Een grafisch ontwerper trof begin dit jaar ondersteuning voor de AirTags aan in iOS 14. 

Tot nog toe heeft Apple de AirTags nog niet aangekondigd. Wel lijkt het erop dat andere bedrijven via het MFi-programma soortgelijke labels gaan maken. 

Kijk ook: dit verwachten we in 2021 van Apple

Duurtest: VanMoof S3 na drie maanden