Bright Stuff: de beste e-bikes van dit moment
Elektrische fietsen

Bright Stuff: de beste e-bikes van dit moment

26-04-2021 18:53 Laatste update: 20-03-2023 11:11

Elektrische fietsen zijn populairder dan ooit. Er zijn er ook meer dan ooit, wat het kiezen lastig maakt. Bright helpt een handje: onze koopgids heeft nu niet één maar twee lijsten met e-bikes die we aanraden.

Bij Bright hebben we de opkomst van de e-bike van dichtbij meegemaakt. We reviewen de elektrische fietsen al vanaf de omschakeling van oubollig naar strak en modern, en hebben inmiddels tientallen e-bikes getest. In onze koopgids e-bikes is inmiddels zo groot en divers, dat moeten we ook de aandacht geven die het verdient. Eerder splitsten we de snelle speed pedelec al af met een eigen categorie, nu verdelen we e-bikes onder in de subcategorieën 'city' en 'sporty'. Simpel: stadsfietsen waar je wat rechter op zit met een 'hufterproof' ontwerp, en sportievere fietsen met dito houding. Dit zijn wat Bright betreft de beste keuzes.

E-bikes City:

» VanMoof S3 en X3: een Nederlandse e-bike met een strak ontwerp, veel vernuftige functies en steeds meer fietsenmakers bieden een VanMoof-servicepunt. Ook fijn: de prijs is inmiddels erg scherp.

» Muto: de meest flexibele e-bike die dankzij een vernuftig kliksysteem makkelijk wisselt van bagagedrager naar kinderzitje en nog veel meer.

» Specialized Como SL 5.0: een slimme, praktisch ontworpen elektrische stadsfiets met de meest natuurlijke trapondersteuning die we tot nu toe testten.

E-bikes Sporty

» Cowboy 3: een Belgische fiets met een erg strak en minimalistisch ontwerp en een heel prettige, natuurlijke trapondersteuning.

» Mokumono Delta S: een volledig in Nederland ontworpen en gefabriceerde e-bike met een opvallend frame, dat je kan bestellen in elke gewenste kleur.

» Specialized Vado SL 5.0 EQ: de beste e-bike die we tot nu toe hebben getest, met de fijnste trapondersteuning, een briljante app en veel comfort.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

E-bike kopen? Dit moet je weten: