Nieuwe optie

WhatsApp test berichten die na 24 uur al verdwijnen

26 april 2021 om 08:35
Laatste update: 26 april 2021 om 08:52

WhatsApp test de mogelijkheid om berichten al na 24 uur automatisch te laten verwijden. De optie voor verdwijnende berichten bestaat al, maar staat nu ingesteld op 7 dagen.

De nieuwe functie is een aanvulling op de 'berichten met vervaldatum die WhatsApp in november 2020 introduceerde. Als die functie is ingeschakeld in een chat, verdwijnen alle berichten, foto's en video's automatisch zeven dagen nadat ze verstuurd zijn. De functie moet chats 'lichter en meer privé' doen voelen, zei WhatsApp destijds.

Bij een nieuwe test heeft WhatsApp een optie toegevoegd aan de functie: 24 uur. Die is beschikbaar naast de optie van zeven dagen, en de standaardmogelijkheid om berichten na versturen gewoon te laten staan. Het is nog niet duidelijk wanneer de functie voor iedereen beschikbaar komt, meldt de site WABetaInfo.

De functie verdwijnende berichten is te vinden door op de titel van een chat te drukken. In één-op-één-gesprekken kunnen beide deelnemers de optie aan- en uitzetten, bij groepsgesprekken kan alleen de beheerder dat. WhatsApp waarschuwt bij gebruik van de functie dat foto's en video's nog steeds door de ander opgeslagen kunnen worden, en dat van berichten een screenshot kan worden gemaakt voor ze verdwijnen.

Bekijk ook: