Verliest Apple de slag om de App Store?
Bright Podcast ?

Verliest Apple de slag om de App Store?

07-05-2021 04:00 Laatste update: 12-05-2021 17:36

De Apple App Store ligt onder vuur: de Europese Commissie beschuldigt Apple van machtsmisbruik en in de VS is de rechtszaak van Epic Games tegen Apple begonnen. Hoofdonderwerp in beide zaken: de grip van Apple op de App Store en de hoge commissie voor appmakers. Zijn die zaken nog wel in balans?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Apple maakt zich volgens de Europese Commissie met de App Store schuldig aan machtsmisbruik. De iPhone-maker concurreert met zijn eigen Apple Music met muziekdiensten als Spotify, maar tegelijk rekent het een hoge commissie (30 procent) aan die concurrenten om in de App Store te staan.

Ondertussen is de rechtszaak van Epic Games tegen Apple begonnen in de VS. Aanleiding was het blokkeren van Fortnite in de App Store, toen de game vorig jaar tegen de regels in een eigen betaalmethode introduceerde. In de rechtszaak komt allerlei interessante informatie boven water. In deze Bright Podcast bespreken we de mogelijke uitkomsten van de zaken tegen Apple.

Ook praten we je bij over de problemen met de Apple Podcasts-app.  

Luister de podcast:

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Serie: The Bad Batch op Disney+. Een animatieserie, spin-off van The Clone Wars die zich richt op een groepje bijzondere klonen. De buitenbeentjes hebben genetische afwijkingen en gaan een stuk minder volgens de regeltjes te werk dan hun broers in wit uniform.

Podcast: The Friendship Onion met Dominic Monaghan en Billy Boyd: de acteurs die Merry en Pippin speelden in de Lord of the Rings speelden. Nu, 20 jaar later, kijken ze samen in een podcast terug en spreken ze ook met andere acteurs en castleden over de opnames van de legendarische trilogie.

Podcast: Bezet, audiomonumenten van de stad Amsterdam. Een podcast over de oorlog, de jodenvervolging en het verzet in Amsterdam. Verhalen en herinneringen van mensen die als kind de oorlog meemaakten of van familieleden. Gemaakt in opdracht van het Amsterdams 4 en 5 mei Comité en het Joods Cultureel Kwartier.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.