Audiochatapp Clubhouse nu ook op Android in Nederland
Audiochat-app

Audiochatapp Clubhouse nu ook op Android in Nederland

19-05-2021 07:00 Laatste update: 08:53

Nederlandse Android-gebruikers kunnen voortaan ook meepraten op Clubhouse. De app, waarmee in groepen live-audiogesprekken zijn te voeren, was tot voor kort alleen voor iOS beschikbaar.

De Android-app van de audiochatdienst Clubhouse is vanaf nu beschikbaar in Nederland. De app voor Android-toestellen verscheen eerder deze maand al in de eerste landen. Net als bij de iOS-versie kunnen mensen zich alleen aanmelden als ze door bestaande gebruikers van de app worden uitgenodigd. 

 

Clubhouse hoopt er met de Android-app weer veel nieuwe gebruikers bij te krijgen, nadat de groei op iOS de afgelopen weken hard is afgelopen. In april waren er volgens onderzoeksbureau Sensor Tower nog 'maar' 922 duizend downloads, terwijl dat er in februari 9,6 miljoen en in maart 2,7 miljoen waren. Hoeveel Nederlandse gebruikers Clubhouse telt, is niet precies bekend.

Live audiogesprekken

Met de Clubhouse kunnen gebruikers live in audio groepsgesprekken voeren en meeluisteren. De beheerders van de rooms op Clubhouse bepalen zelf wie er aan het woord mag komen. De app is in tegenstelling tot veel populaire sociale media reclamevrij, maar beheerders van rooms op de app kunnen wel donaties ontvangen

De startup achter de app haalde onlangs een grote nieuwe investering op, die de app 4 miljard dollar waard zou maken.  

Concurrenten

Na de snelle opkomst van Clubhouse stortten meerdere grote techbedrijven zich ook op live-audiochats. Zo rolt Twitter het soortgelijke Twitter Spaces uit, dat momenteel voor alle gebruikers met meer dan 600 volgers beschikbaar is. Ook startte Facebook met het testen van Live Audio Rooms, een antwoord op Clubhouse.  

Ook SlackLinkedInSpotify en Discord ontwikkelen vergelijkbare audiochatfuncties.