Microsoft Teams nu officieel ook voor familie en vrienden
Videobellen

Microsoft Teams nu officieel ook voor familie en vrienden

17-05-2021 14:50 Laatste update: 15:03

Microsoft is vandaag officieel gestart met het aanbieden van zijn videobeldienst Microsoft Teams voor gebruik door vrienden en families. Microsoft Teams wordt tot nu toe vooral gebruikt voor videovergaderingen met collega's.

Microsoft Teams is vanaf nu beschikbaar voor 'persoonlijk' gebruik. De dienst werkt grotendeels hetzelfde als voor organisaties. De persoonlijke functies van Teams werden sinds afgelopen najaar in een previewversie getest op apparaten met iOS en Android. Voortaan werkt het ook via de Teams-apps voor desktopcomputers en in de versie van Teams in webbrowsers, maakte Microsoft maandag bekend. 

Videogesprekken van 24 uur met 300 man

Microsoft biedt voorlopig de gratis mogelijkheid om videogesprekken te voeren die maximaal 24 uur mogen duren. Ook kunnen tot 300 mensen tegelijk deelnemen aan de videochats. Na de coronapandemie wordt de limiet 60 minuten en met maximaal 100 deelnemers. Voor 1-op-1-gesprekken blijft 24 uur als limiet gelden. 

Naast videobellen kunnen gebruikers ook chatten en samen activiteiten plannen. Binnenkort voegt Microsoft ook een optie om peilingen te houden toe. Met de functie Together kunnen deelnemers aan videogesprekken met hun gezicht en schouders plaatsnemen in een virtuele ruimte.

Skype

Microsoft zou nog geen concrete plannen hebben om zijn andere videobeldienst, Skype, te vervangen door Microsoft Teams. Aan het begin van de coronapandemie groeide de concurrerende videobelsoftware Zoom snel in populariteit, maar het gebruik van Microsoft Teams bleef de afgelopen maanden ook hard toenemen. Eind april meldde Microsoft dat Teams inmiddels ruim 145 miljoen dagelijks actieve gebruikers heeft.

Regels voor videobellen: