Streaming

'Filmstudio Sony niet te koop voor streamingpartijen'

Sony heeft geen plannen voor eigen streamingdienst
27 mei om 08:53
Laatste update: 27 mei om 08:53

Sony Pictures, verantwoordelijk voor films als Ghostbusters en Spider-Man, heeft geen plannen een eigen streamingdienst te lanceren. Ook staat de filmstudio niet open voor een overname.

Dat zegt Yoshida Kenichiro, topman van Sony Pictures Entertainment, tegen de Financial Times. Woensdag werd bekend dat de studio MGM, bekend van James Bond, is gekocht door Amazon om content aan te leveren voor de streamingdienst Amazon Prime Video. Studio's als Disney, WarnerMedia, NBC Universal en Paramount kwamen ook met hun eigen streamingdiensten.

"Er wordt drastisch geschoven in de media-industrie, maar ik denk dat onze strategie van het maken van content als een onafhankelijke studio voor diverse partners werkt", aldus Kenichiro. Sony Pictures sloot recent deals over de distributie van films met zowel Netflix als Disney+. Ook heeft het geïnvesteerd in kleinere anime-videodiensten Funimation en Crunchyroll.

Hoewel Sony niet van plan is zelf een streamingdienst te lanceren, richt het bedrijf zich wel op manieren om zijn aanbod direct aan klanten te kunnen aanbieden door te investeren in onder meer zijn mobiele omgeving. Ook wil het bedrijf het aantal mensen dat wereldwijd is verbonden aan Sony uitbreiden, bijvoorbeeld via het PlayStation Network. Dat moet worden gerealiseerd door nieuwe samenwerkingen met onder meer andere studio's.

Review: PlayStation 5

Lees meer over:

Deel via