Nieuw ontwerp

'Nieuwe AirPods komen dit jaar, vernieuwde AirPods Pro in 2022'

© Bright

apple airpods pro draadloze oordoppen 2021 2022 dit jaar
28 mei om 13:15
Laatste update: 28 mei om 13:15

Apple zou nog dit jaar nieuwe AirPods met voor het eerst een nieuw ontwerp uitbrengen. Vernieuwde AirPods Pro zouden volgend jaar volgen.

De nieuwe AirPods lijken grotendeels op de AirPods Pro, zeggen ingewijden tegen Bloomberg. De AirPods Pro hebben kortere steeltjes dan reguliere AirPods, rondere kopjes en rubberen oortips voor actieve ruisonderdrukking.

Die laatste functie ontbreekt op reguliere AirPods, waardoor ook het nieuwe model geen rubberen oortips zou hebben. Het doosje van de nieuwe AirPods zou ook lijken op dat van de AirPods Pro: breder en korter. AirPods hebben sinds hun introductie in 2017 hetzelfde ontwerp, en zijn in 2019 intern vernieuwd.

AirPods Pro

De AirPods Pro werden eind 2019 onthuld, en krijgen volgens Bloomberg in 2022 een nieuwe uitvoering. De oordoppen zouden verbeterde bewegingssensoren krijgen, zodat de oordoppen fitnesstraining kunnen doen. Apple zou eerder van plan zijn geweest om zijn nieuwe AirPods Pro al dit jaar uit te brengen. Apple zou nog niet werken aan een nieuwe versie van de AirPods Max-koptelefoon die eind 2020 verscheen. Wel zou de koptelefoon op termijn in meer kleuren beschikbaar komen.

Draadloze oordoppen zijn een snelgroeiende tak voor Apple. De productie van de huidige AirPods zou inmiddels wel zijn verlaagd, omdat de verkopen teruglopen. Apple heeft meer concurrentie dan een aantal jaar geleden: de meeste grote techmerken verkopen inmiddels ook eigen draadloze oordoppen.