© Sony

Sony: 41 procent van alle PlayStation 4- en 5-bezitters is vrouw
Stijging

Sony: 41 procent van alle PlayStation 4- en 5-bezitters is vrouw

31-05-2021 10:16 Laatste update: 10:22

Van alle PlayStation 4- en 5-bezitters is 41 procent vrouw. Dat is een fikse stijging ten opzichte van het PlayStation 1-tijdperk, toen slechts 18 procent van alle bezitters van een Sony-console vrouw was.

Sony publiceerde de cijfers afgelopen week in een presentatie aan investeerders.

Het aantal vrouwen dat games speelt stijgt al geruime tijd. 41 procent van alle gamers in de Verenigde Staten zijn vrouw, volgens onderzoek van de Amerikaanse Entertainment Software Association, en volgens de Europese branchevereniging ISFE (https://www.isfe.eu/wp-content/uploads/2020/08/ISFE-final-1.pdf) ligt dat percentage in Europa al op 45 procent.

De cijfers van Sony vallen dus in dat plaatje. Het aantal vrouwelijke hoofdpersonages in games loopt overigens niet in de pas met deze ontwikkeling: afgelopen jaar was een recordjaar, waarin 18 procent van alle gamehelden vrouw waren.

'Beste launch ooit'

Het techbedrijf liet ook weten dat de PlayStation 5 tot nog toe de beste launch van al zijn spelcomputers heeft gehad, met 7,8 miljoen verkochte exemplaren in het eerste jaar. Van de PlayStation 4 werden er destijds 7,6 miljoen verkocht.

Sony verwacht dat het vanaf volgende maand geen geld meer verliest aan iedere PlayStation 5. De console heeft dan het break-even punt gehaald.

De productie van de PlayStation 5 komt in het gedrang door het wereldwijde chipstekort, waardoor het nog steeds moeilijk is om een exemplaar op de kop te tikken.

Review PlayStation 5: onze ervaringen met de PS5!