Playstation

Sony gaat 'binnenkort' zelf PlayStation 5 verkopen in Nederland

sony playstation 5 kopen nederland ps5 aanbieding
8 november 2021 om 10:34
Laatste update: 8 november 2021 om 10:35

Sony PlayStation is in Duitsland vandaag gestart met de verkoop van apparaten via zijn eigen site PlayStation Direct. Nederland volgt 'binnenkort'.

Sony heeft vandaag zijn PlayStation Direct-webwinkel gelanceerd in Duitsland. Volgens Sony volgen binnenkort meer Europese landen, waaronder Nederland.

Via de Duitse Sony-site is de PlayStation 5 nu nog niet leverbaar. Sony kan door de wereldwijde chiptekorten nog altijd met niet aan de grote vraag naar de PS5 voldoen. De PlayStation-webwinkel biedt verder onder andere controllers, koptelefoons en camera's.

In mei kondigde Sony al aan zelf spelcomputers en andere hardware te gaan verkopen in Europa. Nintendo en Microsoft verkopen ook al langer zelf hun spelcomputers.

Ruim 13 miljoen verkocht

De PlayStation 5 werd een jaar geleden op de markt gebracht. Ondanks de tekorten zijn er toch al 13,4 miljoen exemplaren van de PS5 verkocht. 

Rond de verkoopstart van de PS5 vorig jaar bood Sony nog zijn excuses aan voor het rommelige verloop van de reserveringen. Mogelijk kunnen potentiële Europese PS5-kopers zich via de PlayStation Direct-webwinkel inschrijven voor een wachtlijst voor de spelcomputer, zoals in de VS het geval is, maar of die optie er in Europa ook komt, is nog niet bekend.

Review PlayStation 5