Verwisselbare kunstwerken

IKEA onthult Sonos-speaker vermomd als schilderij

© IKEA

ikea speaker sonos symfonisk wifi draadloos schilderij
15 juni om 14:16
Laatste update: 15 juni om 16:08

Winkelketen IKEA heeft zijn nieuwste slimme Sonos-speaker onthuld. De Symfonisk-speaker ziet eruit als een schilderij.

Na de eerste IKEA Sonos-speakers vermomd als schemerlamp en boekenplank, heeft de nieuwste Symfonisk-speaker van IKEA het uiterlijk van een schilderij. De wifi-speaker heeft een tweeter en een woofer die zitten verstopt in een schilderijlijst. De prijs van de Symfonisk Schilderijlijst is 179 euro.

De speakers zijn er in zwart en wit, en worden standaard geleverd met een bijpassende afbeelding. Die afbeelding kan worden verwisseld: IKEA heeft een aanbod van 12 alternatieve afbeeldingen met prijzen van 15 tot 30 euro.

De schilderij-speaker is met een bijgeleverde haak aan de muur te hangen. Met rubberen pootjes kan de speaker ook worden neergezet op de grond of op een kast of plank. De speakers kunnen zowel in rechtopstaande als liggende oriëntatie worden gebruikt.

De afbeeldingen zijn verwisselbaar.

Stereo-paar mogelijk

De speaker is 6 centimeter dik. Volgens IKEA oogt de speaker minder dik, door een gelaagd ontwerp. De achterkant van de speaker is wat kleiner dan de voorste rand, wat ook de akoestische eigenschappen van de speaker ten goede zou komen. De speakers moeten op het lichtnet worden aangesloten met de 3,5 meter lange bijgeleverde stroomkabel.

Net als de andere Symfonisk-speakers is ook het schilderij te bedienen via de Sonos-app. Wie meerdere speakers van Sonos en/of Symfonisk bezit, kan die gezamenlijk of afzonderlijk aansturen. Ook werkt de nieuwe Symfonisk-speaker met Apple AirPlay 2 – bluetooth-ondersteuning is er net als bij voorgaande speakers niet.

Twee exemplaren van de schilderij-speaker kunnen samen een stereo-paar vormen. Zo'n paar kan niet gemaakt worden met een andere Symfonisk-speaker: het geluid van de twee speakers moet volgens IKEA precies op elkaar aansluiten. De bediening van de speakers is verstopt achter de rand van het schilderij.

De standaardafbeelding van de zwarte speaker.

Meer speakers op komst

Ontwerpers van IKEA zeiden bij de onthulling dat het schilderij zeker niet de laatste slimme speaker van IKEA is. "Er zijn nog meer kamers die we met geluid willen vullen." 

De Symfonisk-schilderijlijst met speaker is vanaf 15 juli verkrijgbaar in alle winkels van IKEA en online. De verwisselbare panelen zijn vanaf 1 september online los verkrijgbaar.

Volg Bright op YouTube voor onze smart-home-reviews.

Kijk ook: