Kleinste iPhone geen grote hit

'Productie iPhone 12 Mini al gestopt na tegenvallende verkopen'

iPhone 12 mini productie gestopt gerucht tegenvallende verkopen
22 juni om 15:53
Laatste update: 22 juni om 15:58

Apple zou de productie van de iPhone 12 Mini dit kwartaal vroegtijdig hebben stopgezet na tegenvallende verkopen van de kleinste van de nieuwe iPhones.

Apple onthulde vorig jaar voor het eerst vier nieuwe iPhones. Het nieuwe kleinste model, de iPhone 12 Mini, is de kleinste iPhone sinds de iPhone 5, 5S en de eerste iPhone SE. De verkopen van het kleine toestel zouden echter zwaar tegenvallen, stelt marktonderzoeker Trendforce.

De productie van de iPhone 12 Mini zou in het tweede kwartaal van dit jaar zijn stilgelegd, omdat de verkopen van de Mini zouden achterblijven bij die van de iPhone 12, 12 Pro en 12 Pro Max. Het is niet bekend tot wanneer Apple de iPhone 12 mini oorspronkelijk had willen produceren. Volgens geruchten in maart zou de productie eerder al zijn teruggeschroefd, ook vanwege de verkoopaantallen.

De iPhone 12-lijn als geheel is wel erg succesvol. Zo zorgden de iPhone 12's begin dit jaar nog voor een recordomzet voor Apple.

iPhone 13

Apple-analist Ming-Chi Kuo zei in april al dat Apple in 2022 niet meer met een kleinere iPhone zou komen. Of er later dit jaar nog wel een iPhone 13 Mini komt, is niet bekend. De naam 'iPhone 13' is overigens ook nog niet zeker. 

Apple kondigt de nieuwe iPhones meestal in september aan. 

De beste nieuwe functies voor de iPhone: