Alleen YouTube, geen tv-zender

Bundesliga voor Nederlanders gratis te kijken via YouTube

Duels Bundesliga voor Nederlanders gratis te streamen
13 augustus 2021 om 15:39
Laatste update: 13 augustus 2021 om 17:16

Nederlandse fans van de Duitse voetbalcompetitie Bundesliga kunnen de wedstrijden voorlopig niet via een Nederlandse tv-zender bekijken. De duels zijn de komende tijd alleen gratis te kijken via YouTube.

Dat heeft de Nordic Entertainment Group (NENT), dat de Nederlandse uitzendrechten van de Bundesliga sinds kort bezit, vandaag laten weten. Vanavond om 20:30 start het nieuwe Bundesliga-seizoen. Kampioen Bayern München gaat op bezoek bij Borussia Mönchengladbach.

NENT zegt dat Nederlandse kijkers de komende tijd gratis naar de livestreams van de Bundesliga-duels kunnen kijken via het officiële YouTube-kanaal. Er is geen Nederlands commentaar, alleen in het Engels.  

Viaplay start pas in 2022

De Bundesliga-duels waren de afgelopen jaren bij ESPN te zien. NENT bezit nu al de uitzendrechten, maar lanceert zijn streamingdienst Viaplay pas in het eerste kwartaal van volgend jaar in Nederland.

Het Zweedse bedrijf kwam nog niet tot een licentiedeal met een Nederlandse tv-partij voor het uitzenden van de wedstrijden van dit seizoen op een zender. Het bedrijf wil daar verder niets over kwijt.

"Ik ben blij dat we de wedstrijden kunnen aanbieden terwijl we ons intussen klaar maken voor de grote lancering van Viaplay in Nederland", zegt NENT-topman Peter Nørrelund in een reactie. 

Premier League en Formule 1 

De NENT Group kocht onlangs ook de uitzendrechten van onder andere de Britse Premier League en de Formule 1, beide vanaf 2022. Zowel de Premier League als de Formule 1 worden momenteel uitgezonden door Ziggo Sport.

NENT beloofde eerder dat zijn streamingdienst ook content krijgt voor mensen die niet van sport houden, waaronder ook Nederlandse films en series. NENT richt zich in ons land in eerste instantie alleen streaming en niet op lineaire tv-uitzendingen. Wat een abonnement op Viaplay in Nederland gaat kosten, is nog niet bekend. 

Women's Champions League

Een andere streamingdienst, DAZN, gaat de Champions League voor vrouwen ook uitzenden via YouTube. Het gaat om alle 61 duels na de groepsfase de komende drie seizoenen.

Luister ook de Bright Podcast over de sportstreamers:

Getest: de nieuwe Apple TV