4K

Ziggo zendt Premier League ook in 4K uit

10 augustus 2021 om 05:58
Laatste update: 10 augustus 2021 om 07:25

VodafoneZiggo gaat duels in de Engelse voetbalcompetitie Premier League ook in de hogere 4K-kwaliteit uitzenden.

Dat meldt de provider op zijn website. De topduels van de Premier League worden in de betere 4K-beeldkwaliteit aangeboden. "Bekijk deze topwedstrijden nu in nóg scherper beeld", luidt het.

4K biedt vier keer meer pixels dan full-hd. Kijkers hebben de Mediabox Next nodig en een geschikte 4K-tv om de betere beelden te kunnen zien. De Mediabox Next levert Ziggo niet bij de goedkoopste abonnementen.

Laatste seizoen 

Het is het laatste seizoen dat Ziggo de wedstrijden van de Engelse voetbalcompetitie uitzendt. Vanaf volgend jaar verhuizen de uitzendrechten naar Scandinavische streamingdienst Viaplay van Nordic Entertainment Group (NENT).

Formule 1

De Formule 1 zendt Ziggo sinds kort al in 4K uit. Ook die uitzendrechten verliest het bedrijf volgend jaar aan NENT

Deze zomer werden ook duels van het EK Voetbal en de Eurosport-uitzendingen van de Olympische Spelen in 4K doorgegeven door onder andere KPN, Ziggo en enkele kleinere providers.

ESPN UHD

Voetbalzender ESPN is afgelopen weekend gestart met uitzendingen in Ultra-HD (UHD), een term die vaak synoniem is aan 4K, maar het gaat in dit geval niet om de hogere 4K-resolutie. Wel heeft het nieuwe kanaal ESPN UHD onder meer HDR (HLG), meer kleuren (wide color gamut) en twee keer zoveel frames per seconde (50 fps). Dat laatste zorgt volgens de zender voor "een vloeiendere weergave van een snel bewegende voetbal".

ESPN mag de uitzendingen ondanks de niet-4K-resolutie wel ultra-hd noemen van een tv-brancheorganisatie.

Buiten tv kijken met deze Samsung-tv