© Apple

Apple onthult magnetisch batterypack voor iPhone 12
MagSafe

Apple onthult magnetisch batterypack voor iPhone 12

14-07-2021 09:27 Laatste update: 09:47

Apple heeft het MagSafe Battery Pack onthuld, een draadloze externe accu die magnetisch op een iPhone 12 geklikt kan worden.

De MagSafe Battery Pack staat nu in de online winkel van Apple. Anders dan voorgaande externe accu's van Apple heeft dit exemplaar niet de vorm van een extra dik hoesje, maar gaat het om een rechthoekige accu met afgeronde hoeken.

De accu kan achterop één van de vier iPhone 12-modellen geklikt worden. Die telefoons hebben MagSafe: een magnetische aansluiting achterop het toestel voor accessoires en opladers. Door de magneten zitten draadloze opladers altijd op de juiste plek.

Als de MagSafe Battery Pack achterop een iPhone 12 wordt geklikt, wordt de interne batterij van de iPhone automatisch opgeladen tot 90 procent, om de accu te sparen. Gebruikers kunnen ook kiezen om tot 100 procent te laden. Draadloos laadt de MagSafe Battery Pack met 5W.

Tegelijk met iPhone opladen

De Battery Pack heeft een eigen Lightning-poort en kan los worden opgeladen, of met de iPhone gekoppeld. In dat geval laden beide apparaten tegelijk, en geeft de MagSafe Battery Pack 15W stroom door. Het is ook mogelijk om de Battery Pack te laden door deze aan de iPhone te klikken en die aan een oplader te bevestigen.

De MagSafe Battery Pack heeft een capaciteit van 1460 mAh, is te zien op één van de afbeeldingen van Apple. Dat is tweederde van de capaciteit van een iPhone 12 Mini en de helft van een iPhone 12.

De MagSafe Battery Pack is er vooralsnog alleen in wit, kost 109 euro en wordt momenteel tussen 22 en 26 juli geleverd.

De beste MagSafe-accessoires voor de iPhone 12