Bright Podcast ?

Halverwege tech-jaar 2021: de trends en flops tot nu toe

© Unsplash

bright podcast tech terugblik eerste helft van dit jaar 2021
14 juli 2021 om 16:44
Laatste update: 14 juli 2021 om 19:17

Vlak voor de zomervakantie maken we in de Bright Podcast de balans op van het afgelopen halfjaar op tech-gebied. Welke tech-trends trokken de meeste aandacht?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Op de kalender is het week 28 en dit is ook de 28e Bright Podcast van dit jaar. Tijd om terug te kijken, want het was me een half jaartje wel in de techwereld. Van de hypes rond de app Clubhouse en NFT's tot de felle strijd om de appstores en Big Tech dat van alle kanten onder vuur ligt. We bespreken het in deze aflevering. In augustus zijn we weer terug. 

PS. Weet jij het geluid in het hoorspel? Dan maak je kans op een Bright t-shirt. Mail je antwoord op podcast at bright.nl.

Volg de Bright Podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Boek: Ruimte een roman van Walter van den Berg over over levensbepalende beslissingen en hun verstrekkende gevolgen, maar meer nog over de onderliggende oorzaken: waar ligt het daadwerkelijke begin van een drama?

Boek: Complotdenkers door Maarten Reijnders. Een boek over wat complotdenkers dat onlangs is bijgewerkt om ook de nieuwste complotten te benoemen, van QAnon tot coronacomplotten.

Boek: The Future Starts Here door John Higgs. Hij schreef dit in 2019, maar deze zomer kunnen we wel wat optimisme gebruiken. Zeker in de wereld van technologie, waar je elke dag met dystopische toekomstbeelden wordt geconfronteerd. Higgs biedt een persoonlijke blik op kunstmatige intelligentie, virtual reality, sociale media, science-fiction, klimaatverandering, Generatie Z en metamodernisme. Wetenschappelijk onderbouwd, maar hij vertelt het met persoonlijke voorbeelden en door te praten met mensen uit zijn eigen omgeving.

App: Brickit. Gooi je bak Lego-steentjes over de vloer, maak een foto met Brickit en machine learning vertelt je een paar seconden later welke stukjes je hebt en wat je daarmee kan bouwen. Je krijgt creatieve ontwerpen van de Brickit-community, en de app kan je zelfs aanwijzen waar nou dat ene kleine stukje ligt dat je niet kan vinden. Erg indrukwekkend, en nog gratis ook.

Kijk ook:

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.