Xiaomi laat robothond CyberDog salto's maken
Robotica

Xiaomi laat robothond CyberDog salto's maken

10-08-2021 15:19 Laatste update: 11-08-2021 11:10

Gadgetmerk Xiaomi heeft een eigen robothond gepresenteerd. De CyberDog kan zijn baasje automatisch volgen en kan ook allerlei trucjes, zoals achterwaartse salto's.

Xiaomi's CyberDog is een robothond die zelfstandig door ruimtes moet kunnen navigeren en zijn baasje automatisch kan blijven volgen. De robot kan met allerlei sensoren ook de gezichten en houding van mensen herkennen en hij reageert op spraakcommando's.

In totaal heeft de CyberDog elf sensoren, waaronder camera's, ultrasonische sensoren en GPS. Ook beschikt de robot over de Nvidia-chip Jetson Xavier, die de fabrikant 'de kleinste AI-supercomputer' noemt. 

De robot kan maximaal 3 kg dragen en beweegt zich met maximaal 11,5 kilometer per uur voort. Xiaomi liet de Cyberdog vandaag op het podium in actie zien tijdens een productpresentatie. Een van de trucjes van de robothond is spectaculair: een achterwaartse salto.

Duizend robothonden naar techneuten

De Chinese fabrikant gaat eerst duizend van de robots verkopen aan geïnteresseerde techneuten, zodat zij er allerlei nieuwe applicaties voor kunnen bouwen. De Xiaomi Cyberdog kost in China omgerekend 1300 euro. De robot met vier poten is voorlopig nog niet voor consumenten te koop.

Concurrent Boston Dynamics

De Xiaomi-robot doet denken aan de robot Spot van Boston Dynamics. Die vierbenige robothond is al te koop voor 66 duizend euro. Boston Dynamics werd onlangs overgenomen door de Zuid-Koreaanse fabrikant Hyundai.

Kijk ook: robothond Sony Aibo