Te laat klaar

Apple stelt nieuwe iOS-functie SharePlay uit

© Apple

apple update ios 15 share play
18 augustus om 13:39
Laatste update: 18 augustus om 14:42

Apple heeft een van de belangrijke nieuwe features van iOS 15 uitgesteld. De functie SharePlay komt voorlopig niet naar videobelapp FaceTime.

Apple kondigde SharePlay in juni aan als onderdeel van het aanstaande iOS 15. Van de nieuwe iOS-versie zijn sindsdien meerdere publieke testversies verschenen. Bij de nieuwe testversie heeft Apple laten weten dat SharePlay voor FaceTime is uitgeschakeld en dat de feature ook geen onderdeel zal uitmaken van de release voor consumenten dit najaar. 

Samen kijken en luisteren

Met SharePlay kun je samen films en series kijken, muziek luisteren en nummers aan de playlist toevoegen, of je scherm delen. Alles moet bij alle deelnemers van zo'n sessie precies synchroon blijven lopen. 

Appmakers waren de laatste tijd bezig met het toevoegen van ondersteuning van deze functie. Volgens Apple moeten ontwikkelaars de functie uit hun apps verwijderen. SharePlay wordt in een latere update toegevoegd. Apple heeft geen reden genoemd voor het uitstel.

Universal Control

Er zijn meer aangekondigde functies die de officiële release van iOS 15 niet halen. Dat geldt bijvoorbeeld voor het App Privacy Report, waarmee gebruikers in de instellingen details kunnen zien over het gebruik van gegevens en sensoren door de apps die de afgelopen 7 dagen zijn geopend. Dit onderdeel volgt pas in een latere update.

Datzelfde lijkt te gelden voor Universal Control, een van de features die tijdens de presentatie in juni veel aandacht kreeg. Met Universal Control kunnen Mac-gebruikers een iPad of een andere Mac bedienen met het toetsenbord of muis van de hoofd-Mac. Maar de functie zat tot nu toe nog niet in de iOS 15-testversies.

Nieuwe iPhones

Naar verwachting presenteert Apple in september nieuwe iPhones en mogelijk ook nieuwe Apple Watches en nieuwe AirPods

iOS 15: wat zijn de beste verbeteringen?