Apple

'Nieuwe AirPods verschijnen in september'

23 juli om 10:23
Laatste update: 23 juli om 10:23

Apple zou in september de nieuwe versie van de AirPods aankondigen. Leveranciers zijn al begonnen met het produceren van onderdelen voor de nieuwe draadloze oordopjes.

De productie van meerdere onderdelen van de derde generatie AirPods zijn al in 'kleine aantallen' van start gegaan. Dat meldt DigiTimes op basis van bronnen bij meerdere Taiwanese leveranciers van Apple. De productie wordt vanaf het einde van het derde kwartaal opgeschaald, schrijft de Taiwanese publicatie.

De nieuwe AirPods kunnen onthuld worden tijdens het volgende Apple-event rond de nieuwe iPhones, dat naar verwachting in september plaatsvindt. De productie stond eerder voor begin dit jaar gepland, maar werd volgens Digitimes later door Apple uitgesteld. Ook de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo en de Japanse krant Nikkei zeggen dat de nieuwe AirPods in het derde kwartaal op de markt komen.

De 'AirPods 3' zouden wat meer op de AirPods Pro gaan lijken, maar krijgen geen actieve ruisonderdrukking. Wel zouden de oordoppen ondersteuning voor Dolby Atmos krijgen en een verbeterde accuduur. 

Nieuwe MacBook Air 

Analist Kuo heeft vrijdag ook gezegd dat Apple medio 2022 met een nieuwe MacBook Air komt, een 13,3 inch model met een miniled-scherm. Met de techniek miniled lijkt het lcd-scherm meer op oled, met een zeer hoog contrast en diepere zwarttinten. Miniled werkt hiervoor met duizenden piepkleine ledjes in de achtergrondverlichting. De schermgrootte zou hetzelfde blijven als bij de huidige Air.

Volgens Kuo krijgt de nieuwe Air een verbeterde Apple-chip. Mogelijk gaat het om de M2-chip, de opvolger van de huidige M1-chips. De nieuwe MacBook Air zou ook een nieuwe ontwerp krijgen en net als de nieuwe iMac verschijnen in meer kleuren.  

Review: de nieuwe iMac