Chinese kinderen mogen nog maar 3 uur per week gamen
Alleen in het weekend

Chinese kinderen mogen nog maar 3 uur per week gamen

30-08-2021 11:58 Laatste update: 12:17

China legt kinderen nog strengere beperkingen op in hun gamegedrag. Vanaf nu kunnen kinderen alleen op vrijdag en in het weekend een uur per dag online spelen.

Kinderen onder de 18 mogen van 8 tot 9 uur 's avonds lokale tijd online games spelen, van vrijdag tot zondag. Dat is een verscherping van regels uit 2019, toen kinderen nog maar anderhalf uur per weekdag mochten gamen, en drie uur per dag in het weekend.

De Chinese overheid heeft de nationale gamesmarkt al langer in het vizier. De Chinese staatskrant Economic Information Daily haalde begin deze maand uit naar het medium in een opiniestuk waarin gaming "geestelijk opium" werd genoemd. Die zin werd overigens later verwijderd.

Kinderen mogen alleen nog in tijdsvakken

Het Chinese techbedrijf Tencent, de grootste gamemaker van China, kondigde kort daarop aan dat het jonge spelers strengere tijdslimieten zou opleggen. Tencent vroeg de sector zich bovendien te beraden over het online gamegedrag van kinderen onder de 12 jaar oud. Het bleek een startschot op hardere maatregelen, meldt Reuters nu.

Bedrijven die games aanbieden die je online speelt, moeten kinderen gaan weren buiten de gewezen tijdsvakken. Ook moeten ze systemen in gebruik hebben die de identiteit van gebruikers kunnen verifiëren.

De Chinese regering maakt zich zorgen om de risico's van een gameverslaving, zeggen de staatsmedia. Daarnaast zouden sommige games "de Chinese geschiedenis vervormen".

Nest Doorbell: mooier en goedkoper