Smart home

Philips Hue werkt samen met Spotify: elke lamp een discolamp

© Signify

philips hue signify spotify slimme lampen verlichting
1 september om 10:37
Laatste update: 2 september om 08:32

Philips Hue-maker Signify en Spotify werken samen, zodat de slimme lampen van Hue zich aanpassen op de muziek in ritme maar ook met kleur en intensiteit.

Hue-gebruikers konden hun lampen al laten knipperen op de maat van de muziek, maar de nieuwe koppeling is geavanceerder. Door de samenwerking kunnen gebruikers hun Spotify-account koppelen aan de Philips Hue-bridge, het apparaatje dat de slimme verlichting aanstuurt.

De verlichting kan dan aangepast worden op specifieke data van de muziek die wordt afgespeeld: niet alleen tempo maar ook volume, stemming en meer. Gebruikers kunnen het systeem zijn gang laten gaan, of zelf instellen hoe zij willen dat de verlichting op de muziek reageert.

De nieuwe koppeling wordt vanaf deze week uitgerold in de Hue-app, in eerste instantie als early access-functie en in oktober als volledig onderdeel van de app. De functie werkt voor alle Spotify-gebruikers, een betaald abonnement is dus niet vereist.

De Light Tube, voor onder de tv.

Veel nieuwe lampen

Er komen dit najaar ook weer veel nieuwe Hue-lampen in het assortiment. Zo komen er peertjes met feller licht: naast de huidige lampen met maximaal 800 lumen komen er ook lampen met 1100 en 1600 lumen, die gelijk staan aan de oude 75W en 100W-lichtpeertjes. De huidige 800-lumen-lampen staan gelijk aan 60W en worden wat goedkoper.

De nieuwe Hue Filament-lampen, met het uiterlijk van ouderwetse lichtperen met gloeidraad, kunnen voortaan van kleurtemperatuur veranderen. De vorige modellen kunnen alleen gedimd worden maar hebben een vaste temperatuur.

Philips Hue Filament-peertjes

Meer tv-lampen

Ook komt Signify met de Light Tube: een langwerpige lichtbuis die gebruikers op het kastje onder hun tv kunnen leggen. Die verlichting kleurt mee met wat er op het scherm te zien is, net als de verbeterde Hue-lichtstrip die langs de achterhand van de tv geplakt moet worden. De Hue Play HDMI sync box, waarmee alle lampen gesynchroniseerd kunnen worden met wat er op het scherm te zien is, krijgt een upgrade naar 120Hz-ondersteuning, een functie die nieuwe spelcomputers ondersteunen.

Een deel van de nieuwe Hue-lampen is nu beschikbaar, een deel komt in de loop van oktober op de markt.