© Rolls-Royce

Rolls-Royce spectre elektrische auto tesla
Elektrische auto's

Rolls-Royce: al onze auto's in 2030 volledig elektrisch

29 september om 14:27
Laatste update: 29 september om 14:27

Rolls-Royce wil rond 2030 alleen nog elektrische auto's maken. Het luxe merk is gestart met het testen van zijn eerste volledig elektrische auto voor massaproductie, de Spectre.

De elektrische Rolls-Royce Spectre moet in het laatste kwartaal van 2023 verkrijgbaar zijn. In 2011 onthulde het luxe merk al een elektrische versie van de Phantom, maar die ging nooit in massaproductie. 

Rolls-Royce wil eerst 2,5 miljoen kilometer aan testritten rijden voordat de Spectre in de verkoop gaat. De specificaties en de prijzen van de auto zijn nog niet bekend.

Volgens CEO Torsten Müller-Ötvös is de Spectre "de aanzet tot het volledig elektrificeren van ons modellenportfolio rond 2030". "Op dat moment zal Rolls-Royce niet langer producten bouwen en verkopen met een verbrandingsmotor."

Einde benzine- en dieselauto's komt in zicht

Het Duitse moederbedrijf BMW, waar ook Mini onder valt, kondigde in maart aan dat in 2030 de helft van alle verkochte auto's elektrisch moet zijn. Ook Volkswagen verwacht dat in 2030 één op de twee auto's die het verkoopt elektrisch zal zijn. 

Volvo wil in 2030 alleen nog maar elektrische modellen op de markt brengen en Audi stopt in 2033 met de productie van auto's met verbrandingsmotoren. 

In de Europese Unie mogen vanaf 2035 geen nieuwe auto's met benzine- of dieselmotoren meer worden verkocht.

Getest: elektrische Ford Mustang Mach-e