© Samsung

samsung tv's stiekem te duur te veel betaald prijsafspraken adviesprijs acm bright podcast
Bright Podcast ?

Samsung-tv's jarenlang stiekem te duur?

29 september 2021 om 15:57
Laatste update: 29 september 2021 om 16:00

Samsung zou jarenlang de prijzen van tv's in Nederland hebben opgedreven door afspraken te maken met grote verkopers. Een boete van bijna 40 miljoen euro is het gevolg, wat gebeurt er nu verder? Krijgen getroffen consumenten hun geld terug? Dat en meer bespreken we in de Bright Podcast.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Samsung kreeg woensdag één van de hoogste boetes ooit van de Autoriteit Consument & Markt, omdat het bedrijf afspraken zou hebben gemaakt met winkeliers om de prijzen van tv's kunstmatig hoog te houden. Hoe zit dat precies? En heeft de boete gevolgen voor consumenten?

Verder in het tech-nieuws: een opvallende nieuwe gadget van Amazon krijgt meteen al kritiek, de game-plannen van Netflix en we appen helaas nog steeds in het verkeer.

Volg de podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Serie: Foundation op Apple TV+. Een serie naar de bekende boekenreeks van Isaac Asimov, de invloedrijke scifi-schrijver die al vroeg in de gaten had welke richting de toekomst op ging. In zo'n verre toekomst speelt Foundation zich af, en het verhaal is enorm. Komt wat traag op gang, maar de makers van de serie zeggen dan ook al voor 80 afleveringen aan plot in gedachten te hebben.

Film: The Guilty, vanaf 1 oktober op Netflix. Jake Gyllenhaal speelt een rechercheur is overgeplaatst naar de alarmcentrale. Daar hoort hij een wanhopige oproep, probeert hij zelf in actie te komen en belooft een spannende thriller te volgen.

Apps: Als een betaalde app tegenvalt, kun je vrij makkelijk het geld terugvragen binnen 48 uur. Dat kan zowel bij de Apple App Store als bij de Google Play Store. In de meeste gevallen verlies je natuurlijk wel direct of op termijn toegang tot de betreffende app of in-app-aankoop.

Tv-programma: Anna’s Brains, van onze oud-collega Anna Gimbrère. Met een team uitvinders en wetenschappers duikt Anna in technische vragen van BN'ers. In een aflevering maakt ze met Stefano Keizers een talkshow voor honden, in een andere aflevering wil Raven van Dorst weten of je je elektrische auto met bliksem kan opladen. Elke maandag om 20.25 uur op NPO 3 en online terug te zien.

Game: Kena: Bridge of Spirits, een grafisch prachtige game waarin je als het meisje Kena de geesten van overledenen naar het hiernamaals begeleidt. Je wordt daarbij geholpen door schattige zwarte pluizenbolletjes, in schitterende omgevingen die zijn geïnspireerd op locaties als Japan en Bali. Kena lijkt een speelbare animatiefilm, en is in een uurtje of tien uit te spelen. Kost 40 euro en is er voor PlayStation 4 en PlayStation 5 en voor pc.

Video van Erwin over de snel dalende prijzen van smartphones.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.