Apple Watch met 4G komt naar Nederland, bevestigt ook T-Mobile

Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7

Apple Watch met 4G komt naar Nederland, bevestigt ook T-Mobile

08-10-2021 12:59 Laatste update: 13-10-2021 14:03

De Apple Watch Series 7 is sinds vanmiddag vooruit te bestellen. Na KPN zegt ook T-Mobile de 4G-versie van het Apple-horloge in Nederland te gaan ondersteunen.

Review: Apple Watch Series 7

T-Mobile doet de belofte op Twitter, maar geeft nog geen verdere details. KPN beloofde een paar weken geleden ook al ondersteuning voor de 4G-versie van de Apple Watch in Nederland. Beide providers hebben nog niet bekendgemaakt wanneer die ondersteuning er komt, en wat dat gaat kosten.

Tot nu toe is die 4G-ondersteuning van de Apple Watch er nooit geweest in Nederland, en bood Apple exemplaren van de Apple Watch met 4G hier ook niet aan.

Apple Watch Series 7

De nieuwste Apple Watch Series 7 werd in september onthuld. Het horloge heeft een iets groter scherm dan zijn voorganger, maar gebruikt nog wel dezelfde chip.

Nieuwe materiaalkeuzes

Apple brengt het horloge in veel landen in drie materialen op de markt: aluminium, roestvrijstaal en titanium. In Nederland is voorlopig alleen het aluminium-model te bestellen. Dat is het enige model dat ook zonder 4G-functie beschikbaar is. De andere twee opties zijn er alleen met 4G, en zijn daarom al jaren niet te kiezen in Nederland. Het is nog niet bekend of Nederlanders straks wel meteen kunnen kiezen uit meer materialen, aangezien het aluminium-model er ook als 4G-uitvoering is.

Geen iPhone meenemen

Een Apple Watch met 4G heeft ook zonder een iPhone in de buurt een actieve mobiele verbinding. Zo kunnen gebruikers bellen, berichten ontvangen en versturen, muziek streamen en hun locatie delen. Die mogelijkheden zijn onder meer handig bij het sporten, zodat gebruikers hun iPhone thuis kunnen laten.