KPN gaat Apple Watch met 4G ondersteunen
Apple Watch met eSIM

KPN gaat Apple Watch met 4G ondersteunen

15-09-2021 11:13 Laatste update: 13:20

KPN belooft de 4G-versie van de Apple Watch in de toekomst te ondersteunen. Die versie van de Apple Watch was tot nu toe niet in Nederland verkrijgbaar.

Sinds de Apple Watch Series 3 uit 2017 brengt Apple versies van zijn smartwatches uit die behalve wifi ook mobiel internet kunnen gebruiken. De 4G-modellen van de Apple Watch kwamen tot nu toe niet in Nederland op te markt. De Nederlandse providers ondersteunen de specifieke manier waarop Apple de eSIM, de digitale versie van de simkaart, gebruikt nog niet.

Na de aankondiging van de nieuwe Apple Watch Series 7 zegt KPN vandaag de 4G-versies de Apple Watch te gaan ondersteunen. Het bedrijf zegt nog niet wanneer dat precies gebeurt en wat de eventuele extra kosten zijn. In andere landen rekenen providers soms een paar euro extra voor data via de Apple Watch. 

T-Mobile en VodafoneZiggo zeggen voorlopig de 'Apple Watch 4G' nog niet aan te bieden. "Wij voeren de Watch cellular niet want deze is in Nederland nog niet geïntroduceerd", aldus T-Mobile. Vodafone laat weten: "Voorlopig zal Vodafone de eSIM op de Apple Watch niet aanbieden. Uiteraard volgen wij ontwikkelingen in de markt en kijken daarbij naar de wensen van de klant. Indien wij ons aanbod hierop aanpassen zullen wij onze klanten hierover informeren."

Apple zegt ook nog niet wanneer de 4G-modellen van de Apple Watch in ons land worden uitgebracht.  

Geen iPhone nodig

Met de 4G-verbinding kan je met de Apple Watch onder andere bellen, meldingen ontvangen en berichten beantwoorden zonder dat een koppeling met een iPhone nodig is. 

Apple heeft al een Nederlandstalige supportpagina met uitleg over het instellen van een mobiele verbinding op de Apple Watch. 

Nieuwe Apple Watch aangekondigd

De Apple Watch Series 7 verschijnt later dit jaar en heeft onder andere een groter schermpje. Het nieuwe model kost in de VS vanaf 399 dollar. De Nederlandse prijzen van de Apple Watch Series 7 zijn nog niet bekendgemaakt.

Apple blijft de goedkopere Apple Watch SE en de Series 3 ook verkopen.

Getest: heeft Samsung de beste smartwatch?