Trump lanceert komende maand eigen sociaal netwerk
Sociale media

Trump lanceert komende maand eigen sociaal netwerk

21-10-2021 07:19 Laatste update: 07:19

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump lanceert begin november een eigen sociaal netwerk.

Het platform krijgt de naam TRUTH Social en zal in eerste instantie alleen voor genodigden toegankelijk zijn. Het netwerk is het eigendom van Trump Media & Technology Group (TMTG). Er moet ook een streamingdienst komen waar 'niet-woke' programma's op verschijnen.

"Ik heb TRUTH SOCIAL en TMTG gecreëerd om in opstand te komen tegen big tech. We leven in een wereld waar de Taliban enorm aanwezig zijn op Twitter, maar je favoriete Amerikaanse president het zwijgen wordt opgelegd", aldus Trump in een verklaring. Hij noemt het 'onaanvaardbaar' en wil met het netwerk een 'rivaal' vormen voor de liberale media.

Geblokkeerd op Twitter en Facebook

De accounts van Trump werden door Twitter en Facebook geblokkeerd in de nasleep van de bestorming van het Capitool op 6 januari. Wie het nieuwe sociale netwerk financiert en hoe het er precies uit komt te zien is op dit moment nog onduidelijk.

Rechtszaken

Trump heeft eerder deze maand de rechter in Florida gevraagd om Twitter tijdelijk te dwingen hem weer toegang te geven, terwijl een andere rechtszaak loopt. In juli sleepte hij Facebook, Google en Twitter voor de rechter in een zaak over vrijheid van meningsuiting.