Elektrisch rijden

Elektrische auto's goed voor 1 op 10 verkochte auto's in EU

22 oktober 2021 om 06:56
Laatste update: 22 oktober 2021 om 12:22

Elektrische auto's zijn in het derde kwartaal goed geweest voor bijna een op de tien verkochte voertuigen in Europa. In onder meer Italië, Duitsland en Frankrijk was er een grote stijging in de verkoop, in Nederland juist een lichte daling.

Ook plug-in hybrides waren ongeveer zo populair, meldt de Europese autobrancheorganisatie ACEA. Van de grote markten werden in Duitsland en Frankrijk de meeste elektrische auto's verkocht. In Italië was de stijging in de verkopen het grootst: 122 procent. 

Hybrideauto's zonder stekker waren goed voor ruim een op de vijf verkochte auto's. Daarmee passeerde die categorie auto's dieselwagens als op een na populairste autotype. Auto's met een benzinemotor bleven het meest in trek, maar die categorie daalt fors in populariteit.

In Nederland werden in het derde kwartaal 13.736 elektrische auto's afgeleverd. Dat waren er minder dan in het derde kwartaal van vorig jaar (14.358). Over de eerste drie kwartalen gerekend is er in Nederland wel een kleine stijging (4 procent) in het aantal verkochte elektrische auto's.

Hybrides populair

Plug-in hybrides en gewone hybrides zijn tot nu toe dit jaar in Nederland veel vaker verkocht dan in 2020. Bij de plug-in hybrides is er een stijging van 133 procent, bij de gewone hybrides van 73 procent.

Van dieselvoertuigen werden er in ons land afgelopen kwartaal minder dan 1500 verkocht, een daling van 53 procent. Van benzineauto's werden er in Nederland 40 procent minder verkocht.

Elektrische auto kopen? Let op de platforms

Lees meer over:

Deel via