iPhone-games van Netflix

Netflix-games nu ook te spelen op iPhone en iPad

9 november 2021 om 18:33
Laatste update: 9 november 2021 om 18:34

De nieuwe mobiele games van Netflix zijn vanaf nu ook beschikbaar op iOS-apparaten. De spellen zijn via de Apple App Store te downloaden.

Netflix introduceerde vorige week zijn eerste vijf games, die nog alleen op Android beschikbaar waren. Abonnees kunnen ze gratis spelen na inloggen met hun Netflix-account en de games bevatten geen in-app aankopen of advertenties.

De games vanaf nu ook te downloaden in de Apple App Store, maakte Netflix vanavond bekend. Vanaf morgen kunnen de games ook worden getoond in speciale rij op de startpagina van de Netflix-app op iOS.

De eerste vijf games zijn Stranger Things 1984Stranger Things 3Shooting HoopsCard Blast en Teeter Up. De videodienst zegt te gaan bouwen aan "een bibliotheek met games die voor elk wat wils biedt".

Concurrentiestrijd

Voor Netflix is de stap naar games een nieuwe manier om abonnees aan zich te binden, nu de concurrentie op videogebied steeds meer toeneemt. Door extra's aan te bieden, hoopt het bedrijf dat klanten hun abonnement aanhouden. Onlangs verhoogde Netflix in ons land zijn prijzen.

Apple controleert games en apps in zijn App Store streng en heeft eerder abonnementsdiensten voor games, zoals Xbox Cloud Gaming, Nvidia GeForce Now en Google Stadia, afgewezen. Daardoor moet Netflix de games los uitbrengen. Apple heeft overigens ook zijn eigen videostreamingdienst, Apple TV+.

Sideloading

Intussen ligt de App Store van Apple in meerdere landen onder vuur omdat de strenge regels de concurrentie teveel zouden beperken. Nieuwe Europese regels zouden Apple uiteindelijk kunnen dwingen om het installeren van apps buiten de App Store om, het zogeheten sideloading, toe te staan. Apple is fel tegenstander van sideloading omdat gebruikers daardoor meer risico's op malware zouden lopen.

Kijk ook: review nieuwe Apple TV