© Microsoft

microsoft surface laptop se student edition chromebook
Surface Laptop Student Edition

Microsoft richt zich op scholen met goedkope Surface-laptop

9 november 2021 om 19:31
Laatste update: 9 november 2021 om 19:31

Microsoft wil een deel van de markt voor laptops op school terugpakken met de nieuwe Surface Laptop SE. De techgigant kondigde de spotgoedkope laptop vandaag aan.

De Surface Laptop SE zal zo'n 249 dollar gaan kosten - maar alleen scholen en leerlingen zullen de nieuwe laptop kunnen kopen. De laptops maken gebruik van het speciale besturingssysteem Windows 11 SE, waarmee Microsoft de strijd wil aanbinden met de op school zeer populaire Chromebooks.

Het toetsenbord en het touchpad van de nieuwe laptop is vergelijkbaar met de Surface Laptop Go, in Nederland verkrijgbaar voor 799 euro. Verder is er duidelijk op kosten bespaard: het display van 11.6 inch heeft een resolutie van slechts 1366 x 768. 

De laptop krijgt een webcam met een 1-megapixel lens en een resolutie tot 720 pixel. Hij is beschikbaar met 4 tot 8 GB RAM en 64 of 128 GB aan opslagcapaciteit.

Je kan je apparaten nog steeds opladen via de USB-A of USB-C poorten van de laptop. De standaard magnetische oplaadpoort van de Surface-laptops ontbreekt hier echter.

Nog niet in Nederland

In eerste instantie is de Surface Laptop SE niet in Nederland verkrijgbaar: hij komt alleen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Japan in de winkel. Andere bekende merken zoals Acer en Lenovo zullen de komende tijd ook Windows 11 SE-laptops te koop gaan aanbieden.

Is Microsoft de voorsprong kwijt met Surface?