© RTL

Daniël Verlaan: 'Soms word ik dagelijks digitaal aangevallen'

Techjournalist Daniël Verlaan.

Bright Podcast ?

Daniël Verlaan: 'Soms word ik dagelijks digitaal aangevallen'

24-11-2021 15:43 Laatste update: 15:43

RTL Nieuws-techjournalist Daniël Verlaan is elke dag bezig met hacks en lekken. Zijn meest opvallende nieuwe verhalen zijn vanaf vandaag ook als de podcast 'Ik weet je wachtwoord' te beluisteren. Daniël vertelt daar meer over in deze aflevering van de Bright Podcast.

Luister deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Na de de site Laat Je Niet Hack Maken en het boek Ik weet je wachtwoord is er nu ook de podcast Ik weet je wachtwoord. Daniël Verlaan vertelt daarin nieuwe verhalen rond cybercrime, hacken en phishing. Het zijn nieuwe verhalen, dus de podcast is ook juist leuk voor wie zijn boek al gelezen heeft. De eerste van de zes afleveringen is vanaf vandaag te beluisteren, in deze Bright Podcast vertelt Daniël er meer over.

Luister de podcast:

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

App: LuLu, een firewall-app die inzicht geeft in het internetverkeer van je Mac. De app laat precies zien welke apps op welk moment een verbinding naar buiten willen maken. Ben je met malware besmet, zal ook die malware zo'n lijntje naar buiten proberen te openen. Met LuLu zie je dat en heb je de kans in te grijpen.

Podcast: De Vlaamse Kunstroof, een podcast over de eerste moderne kunstroof: voor twee gestolen panelen van een schilderij werd losgeld gevraagd. Dat was in 1934, en nog steeds is één van de twee panelen van 'Het Lam Gods' van de gebroeders Van Eyck nog niet teerecht. Een podcast vol fascinerende, bijna ongeloofwaardige verhalen in de zoektocht die al mening Vlaming bijna tot waanzin heeft gedreven.

Koopgids: Bright Stuff auto's. We hebben ons lijstje met aangeraden elektrische auto's uitgebreid in onze koopgids Bright Stuff. Nu zijn er niet één maar drie lijstjes: tot 30.000 euro, van 30.000 tot 45.000 euro en 45.000 euro en duurder. Een elektrische auto voor elk prijspunt: wat krijg je, wat mis je, waarom precies deze? We hebben het op een rijtje gezet.

Gift Guide: Bright Gift Guide 2021. De feestdagen staan voor de deur, we mogen weer verlanglijstjes invullen. Op zoek naar inspiratie en dol op gadgets? Laat je inspireren door Bright, met onze Gift Guide.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.