Gadgets om te geven of te krijgen

Bright Gift Guide 2021: de leukste gadgets voor elk verlanglijstje

bright gift guide verlanglijst tips gadgets cadeau ideeën
19 november 2021 om 18:14
Laatste update: 19 november 2021 om 18:16

De feestdagen staan voor de deur, we mogen weer verlanglijstjes invullen. Op zoek naar inspiratie en dol op gadgets? Laat je inspireren door Bright, met onze Gift Guide.

Sonos Roam

Draadloze bluetooth-speakers zijn er al jaren, goede wifi-speakers voor in huis ook, maar Sonos heeft die twee nu uitstekend samengevoegd. De Roam geeft een prima geluid, dat net even groter klinkt dan zijn handzame formaat van 17 centimeter lang, met een gewicht van 400 gram. De accu houdt het tien uur vol, maar het beste gebeurt thuis. Je legt de Roam dan niet in een la, maar hij doet automatisch mee met je Sonos-netwerk via wifi. Een twee-in-een-speaker dus voor 199 euro, maar inmiddels goedkoper te vinden. Een handig laaddock kost nog eens vijftig euro.

LEGO Star Wars Boba Fett

LEGO hoort bij de feestdagen: weinig zo ontspannend als lekker naast de kerstboom iets in elkaar klikken. LEGO heeft een uitstekend aanbod speciaal voor volwassenen, met fraaie sets die in een interieur passen, zoals een LEGO-boeket. Wil je het kind in jezelf een plezier doen, kies dan voor bijvoorbeeld de LEGO Boba Fett-helm: sluit mooi aan bij de aanstaande serie Book of Boba Fett, en past prima in een volwassen interieur. Zo'n helm kost 64,99 euro.

Kobo Libra 2

De beste e-reader dit je op dit moment kan kopen. Het 7-inch scherm is lekker groot en prettig verlicht: de kleurtemperatuur wordt aangepast aan de omgeving. De Libra 2 is waterdicht en heeft een prettige handgreep naast het scherm met twee bladerknoppen. Nieuw is de ondersteuning van audio-boeken: koppel draadloze oordopjes en je kan naadloos wisselen tussen lezen en luisteren. Audioboeken zijn alleen te koop in de Kobo Store of te huur met Kobo Plus-abonnement. Kobo biedt bovendien prima ondersteuning voor geleende e-books uit de openbare bibliotheek. Wie graag een slag groter wil, raden we de Kobo Sage aan, met 8-inch scherm en de mogelijkheid om digitale notities te maken met een stylus. De Kobo Libra 2 kost 189,99 euro, de Sage 289,99 euro.

Apple AirTag

Zoeklabels zijn er al jaren, maar ze waren tot nu toe vooral handig om binnenshuis je sleutelbos terug te vinden. De Apple AirTags verslaan concurrerende bluetooth-trackers, zoals die van Tile en Chipolo, vanwege het grote zoeknetwerk en het gebruiksgemak dat Apple biedt. Stel: je raakt je sleutels kwijt op een station, maar daar kom je thuis pas achter. De AirTag geeft zijn locatie dan aan jou door via de iPhone van iemand die langsloopt. Dat gebeurt constant, en zo heb je je sleutels snel weer terug. Er zijn inmiddels honderden accessoires, de AirTag is waterdicht en werkt zo'n jaar op een verwisselbare horlogebatterij. De Apple AirTag kost 35 euro per stuk, een 4-pack kost 119 euro.

Belkin BoostCharge Pro 3-in-1

In 2017 kondigde Apple de AirPower aan: een laadmatje waar je tegelijk een iPhone, AirPods en een Apple Watch mee zou kunnen laden. In 2019 werd AirPower geannuleerd: de technologie leek er nog niet klaar voor. Belkin heeft nu wel zo'n matje, en het werkt. Wel wat simpeler: je kan je spullen niet willekeurig overal op de mat leggen. Je iPhone 12 of iPhone 13 klinkt links vast met MagSafe, AirPods gaan in het midden en rechts leg je je Apple Watch neer. Ondersteunt zelfs snelladen met de nieuwe Apple Watch Series 7. Wil je liever een rechtopstaande iPhone, dan heeft Belkin ook een BoostCharge Pro 3-in-1 in de vorm van een standaard. De multifunctionele lader kost in beide gevallen 149,95 euro, en is er in zwart en wit.

Cowboy 4

Smaken verschillen maar weinig e-bikes doen zoveel hoofden draaien als de Cowboy 4. Een bijna overdreven cleane e-bike: zelfs een standaard zit er, eh, standaard niet op. Bediening gaat helemaal via je smartphone, die je op het stuur kan klikken: wordt 'ie meteen draadloos geladen. De trapondersteuning is geweldig natuurlijk, de batterij kan er makkelijk uit om binnen te laden en met de hydraulische remmen sta je net zo snel stil als je optrekt. De Cowboy 4 is er in zwart, groen en zandkleur, zowel met hoge stang als met lage instap, voor 2490 euro. Levering is in januari of maart afhankelijk van model en uitvoering.

GoPro Hero 10

GoPro maakt elk jaar de beste actiecamera tot dat moment, en dit jaar is geen uitzondering. De Hero 10 is inderdaad de beste actiecamera van het moment. Moet je upgraden als je een recente GoPro hebt? Niet per se nee, maar de Hero 10 (430 euro) heeft wel weer wat mooie verbeterpunten. Video in 5.3K resolutie op 60 fps, of 4K met 120 fps, en 8x slomo nu in hogere 2.7K-resolutie in plaats van 1080p. De HyperSmooth-beeldstabilisatie is door de hogere resoluties nog weer iets beter. De Hero 10 heeft kleurenschermpjes voor en achter, is waterdicht tot 10 meter diepte, en er zijn veel accessoires. Dit is het ultieme cameraatje voor elke extreme sporter.

Nanoleaf Elements

Nanoleaf doet al even mee met lijpe lichttegels in de vorm van hexagons voor op de muur van je smart home. Nieuwste uitvoering is Elements, met hout-look voor een warmere, organische vibe. Ook als ze uitstaan hangt er iets tofs aan de muur. De starterkit met 7 tegels kost 189,99 euro en werkt met Google Home, Amazon Alexa en Apple Homekit.

Backbone One

Door social media en streaming video zou je bijna vergeten dat een smartphone de handheld-spelcomputer is waar we tien jaar geleden van droomden. Geweldige schermen, krachtige chips en een enorm aanbod betaalbare games. Maar die bediening via touchscreen: gadverdamme. Overweeg dan deze Backbone One voor 120 euro, met afstand de beste controller voor je iPhone. Werkt met het gros van de games in de App Store, in Apple Arcade en zelfs met Xbox Game Pass. Let op als je een iPhone 13 Pro of Pro Max hebt: bestel dan de gratis adapter. Een Android-versie volgt op een later moment.

UE Wonderboom 2

Het is misschien geen wonder, maar het is wel verdomde knap hoeveel geluid UE uit zo'n klein pakketje krijgt. Formaatje softbal, maar wel kamervullend geluid dankzij 360 graden-ontwerp. Voor 79 euro makkelijk de beste bluetooth-speaker die je kan kopen: IP67 stof- en waterdicht, een accuduur tot 13 uur en met lekker grote volumeknoppen. En heb je er twee, dan kan je ze makkelijk koppelen, voor nog groter geluid.

AirPop

Voor de echte Bright-fan een gouwe ouwe uit eigen stal: de AirPop. Verkrijgbaar bij onze buddies van Okimono als hoodie, sweater en t-shirt in diverse maten vanaf 29,95 euro. De kleding is gemaakt van 100% biologische GOTS-gecertificeerde katoen.

Apple Watch Series 7

De Apple Watch heeft dit jaar een iets groter scherm gekregen, feller en met dunnere randen. Daar heb je profijt van, want er past daadwerkelijk meer informatie op het scherm. Meer grote complicaties op je wijzerplaat en zelfs een volledig swipe-toetsenbordje om mee te typen. De Apple Watch is en blijft de allerbeste smartwatch op de markt, zolang je een iPhone hebt tenminste. Voor sporters ook geweldig, met prima hartslag- en bloedzuurstofmeter. Prijzen beginnen bij 429 euro. Helemaal fijn: een 4G-versie van de Apple Watch, voorlopig alleen voor T-Mobile-klanten, voor 5 euro extra per maand. Ook de roestvrijstalen Apple Watch is na jaren eindelijk weer verkrijgbaar in Nederland.

EufyCam 2 Pro

Een zeer complete set beveiligingscamera's voor je smart home, inclusief basisstation. De camera’s geven goed beeld, zijn degelijk gebouwd, hebben een lange accuduur en zijn volledig bruikbaar zonder abonnement. EufyCam 2 Pro is te gebruiken met Google Home, Amazon Alexa en Apple HomeKit. Bij de laatste wordt de analyse van de beelden gedaan door Apple-apparaten van de gebruiker zelf, en worden beelden opgeslagen in iCloud. De maximale resolutie daalt dan naar 1080p in plaats van 2K.

Philips Fresh Air Mask

Het mondmasker. Misschien verdwijnt hij wel nooit meer. Dus mocht je nog steeds met zo’n wegwerp-vodje in je jaszak rondlopen, misschien is het een idee om een masker te overwegen dat duurzaam is. En van extra gemakken voorzien, zoals de Fresh Air Mask van Philips (89,99) die is uitgerust met een ventilatortje zodat je altijd frisse lucht binnen in je masker hebt.

Oculus Quest 2

Waarschijnlijk de laatste VR-bril van Oculus die de naam Oculus draagt, want moederbedrijf Facebook heet nu Meta en VR is volgens dat bedrijf de toekomst. Alvast proeven van die toekomst kan met deze Quest 2, de allerbeste instap-VR-bril. Probeer voor de grap eens een vergadering in VR, maar nog liever: speel wat virtual reality-games of beleef VR-ervaringen. De Quest 2 heeft een digitale store met een enorm aanbod en werkt helemaal zelfstandig – geen gedoe met kabels dus. De set van 349 euro komt inclusief twee prettige controllers.

Het leven van dingen

Een boeiend boek van Warna Oosterbaan over wat wij met dingen doen en zij met ons. Gebruikmakend van inzichten uit de sociologie, filosofie, archeologie, cultuur en geschiedenis pleit hij voor een ‘nieuw materialisme’, voor de aandacht voor dingen die ze verdienen. Ook als e-book verkrijgbaar voor 12,99 euro.

Philips Hue Ambiance Gradient Lightstrip

Signify is voor zijn Philips Hue slimme verlichting helemaal in gradient-sferen dit jaar. Dat is ook het verschil tussen deze nieuwe lightstrip en de bestaande indoor lightstrip van Hue; deze kan licht in verlooptinten geven, in plaats van één kleur tegelijk. Mocht je altijd al het noorderlicht op je muur willen schijnen, dan is dit je lamp. De startkit kost 149,99 euro, is 2 meter lang en met verlengstukken uitbreidbaar tot 10 meter.

Een nieuwe game (60 euro)

Een game is vaak een leuk cadeau om te geven of te krijgen, en het aanbod is dit jaar prima in orde. Neem het uitstekende Ghost of Tsushima Director's Cut voor de PS4 en PS5: een speelbare hommage aan de films van Akira Kurosawa. Of Metroid Dread voor de Nintendo Switch: gewoon een ijzersterke nieuwe Metroid-game die niks tekort komt, met met wat nieuwe elementen toch vers en nieuw voelt. Of Forza Horizon 5 voor de Xbox, waarmee elke race-fan aan zijn trekken komt. Met Far Cry 6 begeef je je op een fictief tropisch eiland, sowieso lekker in de winter, en beleef je een spannend en zeer afwisselend avontuur. En voor wie hem anderhalf jaar geleden gemist heeft: Animal Crossing New Horizons is dankzij de nieuwste update en uitbreiding completer en leuker dan ooit.

Logitech Brio Stream

Thuiswerken is een blijvertje, dat is ons inmiddels wel duidelijk. Videovergaderen dus ook, en dan kan dat wazige webcammetje van je laptop echt niet meer. Neem dan Brio Stream van Logitech. De prijs van 220 euro is prijzig voor een webcam maar je hebt dan 4K beeld met HDR. Zo zie je er stukken beter uit dan via welke ingebouwde webcam dan ook, en voelt het voor je collega's toch meer alsof ze tegenover je zitten. Het geluid is dankzij de ingebouwde microfoons ook stukken beter. Fijn voor je privacy: er zit een handig lenskapje bij.

Nothing Ear 1

Volledig draadloze oordoppen zijn binnen vijf jaar uitgegroeid van een vreemde nieuwigheid tot de absolute standaard. Eén van de beste setjes draadloze dopjes tot nu toe is deze Nothing Ear 1. Met 99 euro wat ons betreft de meest betaalbare premium-oordop, met veel voor weinig. Prima geluid, behoorlijke actieve ruisonderdrukking, sterke batterijduur en een onderscheidend maar onopvallend design. Tuurlijk, voor 200 euro of meer heb je betere draadloze oordoppen maar weet: ze zijn niet dubbel zo goed.