Bright Stuff: deze elektrische auto's raden we aan
Bright Stuff

Bright Stuff: deze elektrische auto's raden we aan

22-11-2021 18:18 Laatste update: 18:21

Elektrische auto's zijn 'here to stay' en daarom breiden we onze koopgids Bright Stuff uit. In drie prijsklassen loodsen we je naar de beste elektrische wagen.

Onze koopgids Bright Stuff had al een categorie voor elektrische auto's. Maar in een rap tempo worden elektrische auto's de voornaamste auto's: de keus neemt enorm toe. We blijven het kaf van het horen scheiden en doen dat voortaan in drie prijsklassen: tot 30.000 euro, tussen 30.000 en 45.000 euro en alles daarboven.

Dat levert drie lijstjes op, beginnend met een betaalbare tweedehands Nissan Leaf en eindigend in een Porsche Taycan Turbo S. Die laatste is voor velen niet weggelegd, maar onderstreept wel hoe serieus en aantrekkelijk elektrisch rijden inmiddels is geworden.

Tot 30.000 euro:

» Tweedehands Nissan Leaf. Je eerste elektrische auto hoeft niet nieuw te zijn: voor minder dan 20.000 euro koop je een tweedehands Nissan Leaf. Er zijn wel wat aandachtspunten, maar hij is wel ruim.

» Volkswagen e-Up!. Niet zo lang geleden kostte een elektrische auto nog minstens 40.000 euro. De Volkswagen e-Up! is voor zo'n 26.000 euro te koop. En hij is nog fijn ook.

» Fiat 500e Berlina 42 kWh. De Fiat 500 kreeg een visuele upgrade in 2021, maar wel alleen de elektrische variant. Dat is een nog fraaier karretje geworden, met weggewerkte handgrepen en net iets meer binnenruimte. Heb je aan twee zitplaatsen genoeg, dan moet je de 500e een keer proberen.

Van 30.000 tot 45.000 euro:

» MG ZS EV. De MG ZS EV is misschien een vreemde samenkomst van een Engelse merknaam en een Chinese fabrikant, maar voor 32.000 euro biedt de wagen veel elektrische auto tegen een aardige prijs.

» Volkswagen ID.3 Pro. Een elektrische Volkswagen van net onder de 35.000 euro met een prima bereik, behoorlijk wat binnenruimte en een lekker rijkarakter. De ID.3 is uitgegroeid tot een aanrader.

» Hyundai Ioniq 5. De meest onderscheidende elektrische auto tot nu toe, met een uitgesproken uiterlijk, goed rijgedrag, razendsnel laden en een zeer ruime binnenkant. Niet goedkoop, maar wel zonder echte nadelen.

Meer dan 45.000 euro:

» Tesla Model Y. Tesla maakt technisch zeer complete auto's, met een uitstekend bereik en sterke prestaties. Goedkoop zijn ze niet, wel kan je vrijwel overal wel een snellader vinden. De Model Y is de Tesla met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

» Tesla Model S Long Range. Elke auto is een compromis. Kan hij harder, dan verbruikt hij vaak meer. Is hij praktischer, dan is hij minder aerodynamisch. Dé perfecte auto is niet te bouwen. Maar de Tesla Model S Long Range komt er het dichtste bij.

» Porsche Taycan Turbo S. De Taycan is een peperdure auto: bijna 200.000 euro. Maar het is ook één van de tofste Porsches ooit, elektrisch of niet. Dat maakt het bovenal een kartrekker van de wereldwijde overstap naar elektrisch rijden.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Elektrische auto kiezen? Let op de platforms: