Nieuwe opties WhatsApp

WhatsApp heeft nu nieuwe functies voor automatisch wissen berichten

whatsapp verdwijnende chat verwijderen 24 uur chats 90 dagen groep app
6 december om 17:28
Laatste update: 6 december om 17:56

WhatsApp-gebruikers kunnen voortaan standaard al hun berichten in nieuwe privé-chats automatisch laten verwijderen na een ingestelde periode. Berichten zijn niet alleen na 7 dagen maar vanaf nu ook na 24 uur of na 90 dagen te laten 'verdwijnen'.

WhatsApp voegt meerdere nieuwe functies toe aan zijn functie voor verdwijnende berichten. Daarmee kan je instellen dat berichten na een bepaalde tijd automatisch door de app worden verwijderd. WhatsApp-moederbedrijf Meta zegt dat gebruikers nu ook de mogelijkheid hebben om verdwijnende berichten automatisch in te schakelen voor al hun nieuwe één-op-één chats. "Deze nieuwe functie is optioneel en wijzigt of verwijdert uw bestaande chats niet", aldus Meta.

Ook na 24 uur of 90 dagen

Ook nieuw zijn de opties om berichten na 24 uur of 90 dagen automatisch te laten wissen. Toen de functie voor verdwijnende berichten vorig jaar werd gelanceerd was er alleen de mogelijkheid om berichten na 7 dagen te laten verdwijnen.  

De uitrol gaat in fases zodat nog niet alle gebruikers de nieuwe functies als zien in de instellingen van de app. Ook voor groepschats is er een nieuwe functie voor verdwijnende berichten in te schakelen.

"Voor mensen die ervoor kiezen om standaard verdwijnende berichten in te schakelen, zullen we een bericht in je chats weergeven dat mensen vertelt dat dit de standaard is die je hebt gekozen. Dit maakt duidelijk dat het niets persoonlijks is - het is een keuze die je hebt gemaakt over hoe je in de toekomst met iedereen op WhatsApp wilt communiceren", schrijft Meta in een toelichting. Gebruikers kunnen altijd later nog beslissen om de instelling voor bepaalde chats weer uit te schakelen.

Eén keer kijken naar foto's en filmpjes

WhatsApp introduceerde afgelopen zomer ook een functie om foto's en video's direct te laten verdwijnen nadat ze eenmaal zijn bekeken. De 'View Once'-functie is te gebruiken door bij het toevoegen van een foto of video te tikken op het icoontje voor een '1' in het vak voor het onderschrift.

Pas op voor screenshots

De ontvanger kan een foto of video die automatisch na openen verdwijnt overigens nog altijd zelf opslaan door screenshots of schermopnames te maken. WhatsApp heeft geen automatisch detectie van screenshots of opnames en geeft de gebruiker daarvan geen meldingen.

Dit zit er in draadloze oordoppen: