© Huawei

huawei vouwbare opvouwbare telefoon p50 pocket oled
Nieuwe vouwtelefoon

Huawei onthult vierkante telefoon met vouwbaar scherm

23 december om 11:49
Laatste update: 23 december om 12:02

Huawei heeft zijn nieuwste telefoon met een opvouwbaar scherm onthuld. Het toestel is in gevouwen vorm vierkant en doet denken aan concurrerende vouwtelefoons van Samsung en Motorola.

Huawei onthulde zijn nieuwste toestel vanochtend tijdens een livestream waarbij ook de elektrische auto van het merk werd getoond. De Huawei P50 Pocket is een vouwbare fliptelefoon: de vouw in het scherm zit horizontaal, in tegenstelling tot bij eerdere vouwtelefoons van Huawei, zoals de Mate X2. Die is groter en vouwt met een verticale vouw als een boekje.

Groter dan concurrenten

De P50 Pocket heeft in opengevouwen stand een 6,9-inch oledscherm met 21:9-beeldverhouding en 120Hz-beeldverversing. De resolutie bedraagt 2790x1188 pixels. Met 6,9-inch is de P50 iets groter dan de vergelijkbare 6,7-inch Samsung Galaxy Z Flip 3 en de 6,2-inch Motorola Razr 5G.

Dichtgeklapt heeft de P50 Pocket een dikte van 15,2 millimeter, is 8,7 centimeter hoog en 7,5 centimeter breed. De telefoon draait op de Qualcomm Snapdragon 888-chip, heeft 8 of 12GB werkgeheugen en 256 of 512GB opslagruimte. De accu heeft een capaciteit van 4000mAh en kan met 40W snelladen.

Camera voor onzichtbaar licht

Op de buitenkant zit een klein rond scherm, iets groter dan 1-inch, voor het tonen van de tijd en berichten. Onder dat scherm zit een camera met drie lenzen: een 40-megapixel hoofdcamera, een 13-megapixel ultragroothoeklens en een 32-megapixel hulpcamera die licht buiten het zichtbare spectrum opvangt.

Volgens Huawei zorgt deze 'Ultra Spectrum Camera' voor foto's met meer details. Ook zou die camera UV-licht kunnen detecteren en zo kunnen tonen of de gebruiker zijn of haar zonnebrandcrème goed heeft gesmeerd. In een gaatje in het scherm zit nog een 10,7-megapixel selfiecamera.

Alleen in China

De vouwtelefoon heeft geen 5G-modem en draait in tegenstelling tot de concurrentie niet op de standaardversie van Android. Huawei heeft door de Amerikaanse handelsbeperkingen geen toegang meer tot de gangbare, door Google gemaakte versie van Android. De P50 Pocket draait op EMUI 12, een door Huawei aangepaste versie van Android zonder Google-apps zoals de Play Store. De telefoon komt vooralsnog alleen in China op de markt voor 8988 yuan, een kleine 1250 euro.