Formule 1 via Viaplay

KPN maakt Formule 1 kijken gratis voor nieuwe klanten

formule 1 viaplay kpn ziggo f1 kijken
25 januari 2022 om 23:00
Laatste update: 26 januari 2022 om 12:45

KPN hoopt nieuwe klanten binnen te halen door hen de Formule 1-uitzendingen van Viaplay gratis aan te bieden.

De videodienst Viaplay van het Zweedse bedrijf Nordic Entertainment Group (NENT) start in maart met het aanbieden van de uitzendingen van de Formule 1 in Nederland, nadat NENT hiervoor vorig jaar de rechten bemachtigde. Het normale abonnement op de streamingdienst kost 13,99 euro per maand, maar KPN en Ziggo gaan Viaplay met kortingen aanbieden.

KPN maakte vandaag bekend dat nieuwe klanten die overstappen naar het bedrijf "het hele Formule 1-seizoen gratis kunnen kijken met Viaplay". Op 20 maart is de eerste race van het nieuwe F1-seizoen. 

Bestaande klanten

Bestaande KPN-klanten krijgen korting op Viaplay. De introductieprijs is tot 1 augustus 9,99 euro per maand, later wordt dat 13,99 euro. Klanten die zowel vast internet als een mobiel abonnement hebben bij KPN krijgen 5 euro korting per maand. 

Volgens Jochem de Jong, director partnerships bij KPN, is de belangstelling voor Viaplay 'erg groot' bij zowel bestaande als nieuwe klanten. "We zijn blij hen te kunnen verwelkomen met een aantrekkelijk aanbod als startschot van het nieuwe F1-seizoen."

Ziggo geeft ook korting

Concurrent VodafoneZiggo maakte vandaag ook zijn prijzen voor Viaplay bekend. Ziggo-klanten kunnen Viaplay vier maanden (tot 1 augustus) proberen voor in totaal 20 euro, oftewel 5 euro per maand. Vanaf 1 augustus wordt de prijs 13,99 euro per maand. 

"We vinden het belangrijk om niet alleen nieuwe klanten, maar juist ook al onze miljoenen bestaande klanten in de gelegenheid te stellen om Viaplay voordelig uit te proberen", zegt een woordvoerder van Ziggo. Hij wijst ook op de uitzendingen van het programma Ziggo Sport Race Café. De afgelopen jaren zond Ziggo Sport de Formule 1 uit, wat voor klanten van de provider gratis was. 

Enkele andere Nederlandse providers praten nog met Viaplay over hun aanbod.

Engels en Duits voetbal

Naast de Formule 1 heeft Viaplay in Nederland ook de rechten op de Duitse Bundesliga, de Engelse Premier League (vanaf augustus), PDC-darts, Matchroom snooker en pool, en KSW mixed martial arts (MMA). Doordat Viaplay pas op 1 maart in Nederland start zijn de Bundesliga-wedstrijden momenteel gratis via YouTube te kijken voor Nederlanders.

Behalve sport heeft de nieuwe streamingdienst een collectie van films en series. Er wordt ook gewerkt aan nieuwe Nederlandse producties. Nederland is het elfde land waar Viaplay wordt gelanceerd. De streamingdienst is beschikbaar via smart-tv's, pc's, Macs, iOS, Android, Apple TV en Chromecast.

App van Olav Mol voor live-commentaar

Viaplay heeft voor zijn Formule 1-uitzendingen gekozen voor andere presentatoren en commentatoren dan Ziggo. Het live commentaar komt van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Olav Mol, die al 30 jaar lang de F1-races verslaat, is niet bij Viaplay te horen.

Mol lanceert echter binnenkort een app waarmee zijn live-commentaar tijdens de F1-races precies tegelijk met de tv-uitzendingen te horen moet zijn. De commentator heeft met zijn online-zender Grand Prix Radio de audiorechten voor de Formule 1 gekocht. Voor Ziggo verzorgt Mol komend seizoen ook het commentaar bij de samenvattingen van kwalificaties en races.

Max Verstappen

Max Verstappen sloot onlangs een exclusieve deal met Viaplay, waarvoor de coureur onder andere gaat meewerken aan documentaires die een inkijkje in zijn leven moeten geven. Ook gaat zijn vader Jos Verstappen als analist voor de videodienst aan de slag.

De Formule 1-races op Zandvoort zullen de komende drie jaar door de NOS worden uitgezonden.