apple airpods pro 2 lossless alac muziek geluid audio hoge kwaliteit
Later dit jaar verwacht

'Nieuwe AirPods Pro ondersteunt muziek in hogere audiokwaliteit'

3 januari om 10:59
Laatste update: 3 januari om 11:04

De volgende versie van de AirPods Pro-oordoppen zou ondersteuning bieden voor muziek in de hogere lossless-kwaliteit.

De bekende analist Ming-Chi Kuo zegt dat de nieuwe AirPods Pro-oordoppen ondersteuning krijgen voor de audio-standaard Apple Lossless (ALAC), meldt MacRumors.

Muziekdienst Apple Music biedt sinds een half jaar ondersteuning voor muziek in zowel Dolby Atmos als lossless. Dolby Atmos is beschikbaar op AirPods Pro, AirPods 3 en AirPods Max. Voor lossless geldt dat niet: daar is in de meeste gevallen een bedrade koptelefoon of speaker voor nodig – bluetooth biedt te weinig bandbreedte om de grote lossless-muziek zonder haperen te streamen.

Nieuwe draadloze standaard 

Kuo verwacht dat de nieuwe AirPods Pro een nieuwe draadloze standaard ondersteunen naast bluetooth. Die standaard zal vermoedelijk door Apple zelf ontwikkeld zijn, om zo Apple Music in hogere kwaliteit toch draadloos naar de AirPods Pro te kunnen sturen. Sommige Android-toestellen ondersteunen ook al zo'n standaard, bijvoorbeeld Qualcomm AptX.

Doosje kwijt? Hij maakt straks geluid

Het doosje van de nieuwe AirPods Pro krijgt volgens Kuo eigen speakers. Niet voor muziek, maar waarschijnlijk om de Zoek mijn-functie beter te kunnen gebruiken. Wie zijn AirPods kwijt is, kan de oordopjes met die functie laten piepen. Huidige AirPods hebben die functie ook al maar dan piepen alleen de oordopjes zelf; wie enkel het doosje kwijt is, heeft daar nog niks aan. Eerder lekten al foto's uit van het vermeende laaddoosje van de nieuwe AirPods Pro.

Het duurt volgens Kuo nog tot het derde of vierde kwartaal van dit jaar tot de nieuwe AirPods Pro beschikbaar zijn. Volgens eerdere geruchten zouden de oordopjes compacter worden: de korte steeltjes zouden totaal verdwijnen bij het nieuwe model.

Kuo stelt ook dat nieuwe AirPods meer gezondheidsfuncties zullen bevatten, maar het is onduidelijk of hij daarbij specifiek doelt op de nieuwe AirPods Pro.

Review AirPods 3