Meer Nederlandse bedrijven haken af voor grootste techbeurs CES
Alsnog grootste Nederlandse delegatie

Meer Nederlandse bedrijven haken af voor grote techbeurs CES

3 januari 2022 om 10:55
Laatste update: 3 januari 2022 om 10:55

Vijftien Nederlandse bedrijven hebben afgezegd voor de grote techbeurs Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas later deze week.

Met de 55 startups die wel gaan is het voor Nederland alsnog de grootste afvaardiging van de afgelopen jaren, stelt het ministerie van Economische Zaken.

Eerder zegden onder andere Amazon, Google, Lenovo, Intel en Facebook-moederbedrijf Meta al af voor de grootste techbeurs ter wereld vanwege zorgen over de omikronvariant van het coronavirus. Ook Philips had al gezegd niet te gaan.

Bedrijven kunnen er zelf voor kiezen af te reizen, maar het ministerie annuleerde zijn officiële delegatie al eerder vanwege omikron. Tijdens een eerdere editie ging bijvoorbeeld een staatssecretaris mee naar de beurs, wat nu niet zo is. Ook gaan aanvullende Nederlandse presentaties en evenementen niet door.

Grootste techbeurs

Een deel van het programma is online te volgen. Ook besloot de organisatie van de CES het fysieke programma een dag in te korten uit veiligheidsoverwegingen. Het evenement begint op woensdag 5 januari en duurt tot en met vrijdag 7 januari.

De CES was er voor het eerst in 1967. Bekende innovaties die er ooit werden onthuld zijn de videorecorder, de cd-speler, hd-televisie, de spelcomputer Xbox en de blu-ray-dvd. De editie van 2019 trok nog 200.000 bezoekers. Vorig jaar vond het event online plaats.

De beste tech van 2021: